Combinatii de alimente care produc indigestii - articole medicale

Combinatii de alimente care produc indigestiiUnul dintre principalele motive pentru care apar indigestiile este mancatul in combinatii nerecomandate. Viteza de digestie pentru fiecare produs este diferita si astfel se pot produce dereglari stomacale.

Pentru a evita problemele este util sa consumi alimente care sunt compatibile si se digera la fel. O combinatie des intalnita este cea a proteinelor cu amidonul. Cartofii cu paine sunt cel mai nerecomandat exemplu in acest sens, informeaza natural-homeremedies.org.

Proteinele au nevoie de trei ore pentru a fi digerate complet, iar amidonul de cel mult doua. Mai mult, pentru a fi complet sintetizate, ele au nevoie de factori favorizanti, care sunt blocati daca ingreunam flora stomacala.

O alta combinatie nedorita de alimente este cea a carbohidratilor si mancarurilor acre, care contin aciditate ridicata. Din acest motiv, acizii continuti neutralizeaza mediul alcalin de care au nevoie carbohidratii pentru a fi sintetizati, iar digestia este ingreunata, daca nu oprita.

Proteinele si grasimile consumate la aceeasi masa produc si ele dereglari stomacale. Grasimile impiedica secretia enzimelor necesare absorbtiei proteinelor si astfel apar balonarile nedorite.

Acelasi proces are loc la nivelul stomacului si in cazul combinarii mancarurilor acre cu proteinele. Produsele cu rol diuretic nu vor fi combinate cu cele care au rol laxativ.

La fel proteinele de diverse tipuri, care au nevoie de enzime diferite pentru o absorbtie completa.

Pentru a evita blocajele stomacale, incearca toate combinatiile de alimente si acorda o atentie sporita modului in care se face digestia. Este cea mai buna metoda de a detecta combinatiile nedorite, care ingreuneaza digestia.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-18-2009/combinatii-de-alimente-care-produc-indigestii-978880