Cu pilates poti pierde repede centimetri din talie - articole medicale

Cu pilates poti pierde repede centimetri din talieExercitiile pilates, care au produs o adevarata isterie peste Ocean, in special la Hollywood, au prins rapid si in Romania. Acest sport este cautat pentru ca are efecte rapide si ajuta la tonifierea organismului.

"Interesul pentru pilates este foarte mare in Romania, in special la sala unde lucrez eu, dar si la multe alte sali pentru ca pilates este la moda", a declarat pentru Gandul Cori Gramescu, cea mai cunoscuta instructoare de pilates din Romania.

Ea a mai afirmat ca pilates este un tip de antrenament care produce rapid rezultate vizibile.

"Nu este vorba ca slabesti multe kilograme, asta se face prin dieta, ci pierzi centimetri. Pilates te ajuta la tonifierea organismului. Muschii se intaresc, capata densitate iar corpul este mai suplu si mai ferm. Practic, este o slabire in centimetri", spune Cori.

Cori Gramescu a precizat ca acest sport nu poate fi practicat de toate categoriile de persoane, deoarece are doua contraindicatii.

"Are doar doua contraindicatii. Una este hipertensiunea severa, iar cea de-a doua este scleroza in placi in forma. In rest, toate persoanele cu probleme de spate, cu probleme la coloana vertebrala, pot participa la ore de pilates. Nu prea sunt limite atata timp cat se face sub stricta supraveghere a unui instructor. Fara instructor nu se poate", spune Cori.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-28-2010/cu-pilates-poti-pierde-repede-centimetri-din-talie-990945