Cum influenteaza culorile pofta de mancare - articole medicale

Cum influenteaza culorile pofta de mancareAi observat cu siguranta ca daca intri intr-o camera intunecata ai un sentiment neplacut iar daca intri intr-o bucatarie vesela, prietenoasa, pofta de mancare apare imediat. Specialistii americani sunt de parere ca fiecare culoare influenteaza decisv apetitul.

Culorile joaca un rol foarte important in viata noastra. Ele pot schimba atitudini, stari si, mai mult decat atat, nutritionistii sunt de parere ca influenteaza decisiv apetitul, informeaza lifemojo.com.

Daca o culoare este foarte puternica, pulsul este cel care se schimba, implicit tensiunea arteriala si ritmul respiratiei. Toate acestea au o influenta majora asupra apetitului prin imbunatatirea sau, dimpotriva, limitarea lui.

Studiile specialistilor americani au aratat ca gustul este strans legat de coloritul mancarii. Adesea stim care poate fi gustul unei mancari dupa culoarea si mirosul ei.

Rosul este o culoare care starneste reactii organice puternice. Este culoarea energiei si stimuleaza apetitul. Datorita acestui efect, multe restaurante aleg rosul pentru decorarea interiorului.

Portocaliul are rol revigorant si stimuleaza activitatea cerebrala. Este culoarea confortului, asociata mancarii sanatoase si apetitului echilibrat. Albastrul este o culoare reconfortanta si are rol calmant. Pentru ca nu se regaseste in paleta de culori a nici unei mese, specialistii recomanda ca tacamurile sa fie albastre pentru a stimula apetitul.

Galbenul este culoarea veseliei si a bunei dispozitii. Mareste concentrarea si este strans legata de atingerea starii de implinire. Tocmai de aceea legumele si mancarurile cu acest colorit sunt preferate atat la aperitiv cat si la desert pentru a stimula digestia.

Verdele este asociat naturii, vietii si sanatatii. Este culoarea calmului si relaxarii, tocmai de aceea, in orice meniu, mancarurile, legumele sau fructele verzi sunt absolut necesare pentru inducerea starii de satietatea, confort si relaxare.

Griul este culoarea care limiteaza apetitul. Mai mult, actioneaza asupra cresterii starii de anxietate, neliniste si, implicit, o digestie lenta. Ca si ponturi utile pentru orice cura de slabire, specialistii in nutritie recomanda servirea mesei din farfurii maro sau negre, pentru limitarea apetitului exagerat.

Tocmai de aceea, daca vrei o mana de ajutor pentru a mentine dieta pe care ti-ai impus-o foloseste tacamuri inchise la cina si cele galbene la micul dejun. Mai mult, pranzul va avea un colorit diversificat, care va abunda in verde si portocaliu, pentru ca starea de satietate sa se instaleze rapid.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-16-2010/cum-influenteaza-culorile-pofta-de-mancare-995545