Cum iti mentii sanatatea emotionala - articole medicale

Cum iti mentii sanatatea emotionalaO persoana sanatoasa emotional are control absolut asupra propriilor sentimente si poate depasi tensiunile si stresul zilnic mult mai usor. Isi poate face planuri de lunga durata fara a avea teama ca va gresi.

Instabilitatea emotionala este principala cauza a depresiilor si atacurilor de panica. Pentru evitarea acestor probleme, familydoctor.org ofera cateva ponturi pentru ca sa fii mereu stapan pe tine si increzator in fortele proprii.

Persoanele care nu au control deplin asupra emotiilor sunt adesea impulsive si pot lua decizii pripite, cu repercursiuni mai putin placute asupra vietii personale si profesionale.

O buna sanatate emotionala semnifica si un bun control al viciilor. Mai mult, echilibrul personal este foarte important pentru a avea un organism sanatos, plin de vigoare.

Ponturi utile

Comunicarea este vitala pentru eliberarea tensiunilor. Atunci cand ai o problema, o poti rezolva rapid daca discuti despre ea. Vei gasi solutiile cele mai bune pentru depasirea ei si vei putea face cele mai potrivite alegeri.

Daca nu ai un prieten de incredere caruia sa ii impartasesti problemele tale, poti apela la un psiholog care te va ajuta sa gasesti rapid solutii.

Esti o persoana impulsiva si actioneazi dupa primul instinct. Daca aceasta metoda a dat gres pana acum, este posibil ca in perioadele tensionate sa nu faci cele mai bune alegeri.

Tocmai de aceea, cand simti ca o problema te poate depasi, ia-ti un ragaz pentru a te gandi de doua ori la ceea ce ai de facut. Poti nota, daca te ajuta, care sunt avantajele si dezavantajele anumitor decizii, pentru a avea o imagine mai clara a problemei care te macina.

Gandeste-te de doua ori inainte de a lua o decizie. Nu ai ce pierde, ba dimpotriva, vei privi lucrurile mai clar si vei fi mai obiectiv.

Echilibrul este foarte important pentru sanatatea emotionala. Fa-ti timp si pentru tine si lucrurile care iti plac. Chiar daca ai avut o perioada mai incarcata, in care ai stat peste program, incearca sa pleci mai devreme de la serviciu pentru a te relaxa.

Fie ca este vorba de o iesire cu prietenii, la o plimbare in parc, la un concert sau spectacol de teatru, nu uita ca tu esti cel mai important.

O minte sanatoasa intr-un corp sanatos nu este un simplu cliseu. Efortul fizic te detensioneaza complet si vei privi altfel situatiile stresante, aparent fara solutii.

Nu evita mersul pe jos, cu bicicleta sau plimbarile in parc. Alearga macar o data pe saptamana, dimineata, si vei vedea ca in ziua respectiva vei fi complet relaxat si detasat de stresul de la serviciu sau din viata personala.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/08-24-2009/cum-iti-mentii-sanatatea-emotionala-863650