Cum ne prosteste apa de la robinet - articole medicale

Cum ne prosteste apa de la robinetDesi si alte cercetari din trecut au avertizat cu privire la calitatea scazuta a apei de la robinet, un nou studiu realizat la Harvard atrage atentia ca fluorul continut poate scadea IQ-ul.

Specialistii de la Harvard au analizat toate studiile cu privire la continutul apei de la robinet, ajungand la aceasta conluzie alarmanta, relateaza apa de la robinet are cele mai mari concentratii de fluor si copiii au cel mai scazut nivel de inteligenta.

Fluorul este o substanta despre care s-a aratat ca este toxica pentru dezvoltare. In SUA, acesta este adaugat in apa care vine la robinet din dorinta de a reduce aparitia cariilor. S-a observat ca atunci cand laptele praf pentru copii este amestecat cu apa de la robinet nivelul fluorului este de 100 - 200 de ori mai mare decat cel continut de laptele de mama.

Desi se stia ca fluorul este toxic la nivel neuronal pentru animale, prea putin se stia pana acum despre cum afecteaza dezvoltarea copiilor.

Si in 2006 s-a atras atentia ca fluorul interfereaza cu functiile creierului. Mai mult, se pare ca acesta afecteaza si fatul, traversand placenta, iar raul facut este permanent.

Fluorul se acumuleaza in organism, afectand si functionarea tiroidei, a rinichilor. Exista deja comunitati unde a fost interzisa introducerea fluorului in apa si altele pe cale sa modifice legislatia, cum e cazul orasului New York.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/creier/cum-ne-prosteste-apa-de-la-robinet-1181328