Cum poti folosi bicarbonatul de sodiu in ingrijirea corporala - articole medicale

Cum poti folosi bicarbonatul de sodiu in ingrijirea corporalaFiecare femeie incearca sa faca cat mai multe eforturi pentru a se ingriji intr-un mod natural si spera ca acestea sa dea rezultate. Te-ai gandit vreodata ca bicarbonatul de sodiu folosit in bucatarie poate fi un produs cosmetic?

Bicarbonatul de sodiu se gaseste foarte usor si nu este foarte scump. Poate fi folosit pentru tratamente pentru par, piele, gura si unghii. Afla de la Care 2 cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu sa ai parte de tratamente cosmetice care dau rezultate.

Par

Amesteca putin bicarbonat cu samponul pentru a te asigura ca vei elimina toate acumularile de praf sau produsele folosite pentru aranjarea parului.

Daca nu ai timp sa te speli pe cap, insa parul tau este foarte gras, te poate ajuta bicarbonatul. Acesta poate functiona ca un sampon uscat. Arunca pe firele de par putin praf de bicarbonat, da cu peria de par si apoi foloseste un uscator de par pentru a indeparta orice urma a prafului.

Pentru a repara parul deteriorat de la clorul apei din piscine poti amesteca una sau doua lingurite de bicarbonat de sodiu cu putina apa calda si sa te speli cu acest amestec.

De asemenea, periile de par pot fi curatate foarte usor prin inmuierea ustensilelor intr-un castron cu apa calda in care ai pus aproximativ 3 linguri de bicarbonat de sodiu.

Pielea

Amesteca in palma putin bicarbonat cu crema de curatare a fetei si astfel vei avea parte de un exfoliant bland. Curata fata prin miscari circulare si apoi clateste cu apa.

De asemenea, acest "preparat" functioneaza de minune in cazul pielii aspre de pe coate si picioare. Tot pentru aceste zone poti face o pasta groasa din 3 parti bicarbonat cu o parte apa.

Barbatii care au pielea mai sensibila ar trebui sa adauge in solutia de barbierit putin bicarbonat.

Gura

Bicarbonatul de sodiu ofera o respiratie proaspata, curata si inalbeste dintii. Poti avea parte foarte usor de un tratament pentru albirea dintilor, doar prin inmuierea periutei de dinti in praful alb si apoi sa te speli pe dinti.

De asemenea, pune putin bicarbonat de sodiu intr-un recipient cu apa si lasa periuta de dinti peste noapte in acest amestec, ca sa se curate.

Unghii

Spala-ti unghiile cu ajutorul unei periute de dinti veche inmuiata in bicarbonat si cuticulele vor deveni moi imediat.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-18-2009/cum-poti-folosi-bicarbonatul-de-sodiu-in-ingrijirea-corporala-890054