Cum sa iti hranesti copilul corect, chiar si inainte de nastere - articole medicale

Cum sa iti hranesti copilul corect, chiar si inainte de nastereSa mananci sanatos pentru doua persoane, insa fara sa te ingrasi este o problema comuna a femeilor insarcinate.

Elizabeth Ward, autoarea unui ghid pentru femeile insarcinate menit sa le invete cum sa manance inainte, in timpul si dupa sarcina, da cateva sfaturi viitoarelor mamici.

Mentinandu-se la o greutate normala, femeile au mai multe sanse sa ramana insarcinate, potrivit USA Today. Cu cat o femeie are mai multa grasime in organism in momentul conceptiei, cu atat creste riscul aparitiei unor probleme la tubul neural.

Daca ai o greutate normala ii oferi copilului tau sansa de a se dezvolta normal. De asemenea, scade riscul ca mama sa intampine numeroase probleme in timpul celor noua luni de sarcina, inclusiv hipertensiunea arteriala si diabetul gestational, care afecteaza 4% dintre femeile insarcinate.

In primul trimestru, femeia insarcinata nu necesita un plus de calorii. Copilul este prea mic pentru a cere extra energie din partea mamei.

Trebuie sa cresti volumul caloriilor incepand cu al doilea semestru. O femeie trebuie sa adauge 350 de calorii la dieta sa, iar in timpul celui de-al treilea trimestru trebuie sa adauge 450 de calorii. Femeile care la inceputul sarcinii sunt supraponderale vor fi nevoite sa scada cantitatea de calorii, iar cele foarte slabe sa o mareasca.

Femeile insarcinate nu trebuie sa incerce sa asimilizeze cat mai mult calciu in timpul sarcinii, pentru ca organismul oricum devine super eficient la absorbtia acestuia. Pot consuma pentru siguranta lor suc de portocale, lapte, iaurt sau branza tofu.

Multe femei incep o sarcina cu un nivel scazut de fier. Sarcina creste nevoia de fier pentru ca organismul produce mai multe celule rosii bogate in fier pentru a sustine cresterea copilului. Femeile insarcinate trebuie sa aiba un regim alimentar bogat in fier pentru a tine pasul cu cerintele sarcinii.

Femeile insarcinate trebuie sa evite alcoolul. Acesta poate provoca prejudicii ireversibile dezvoltarii copilului. Consumul marit de alcool in timpul sarcinii poate duce la probleme mentale, handicap, malformatii congenitale sau probleme emotionale si comportamentale.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/06-29-2009/cum-sa-iti-hranesti-copilul-corect-chiar-si-inainte-de-nastere-802174