Cum sa mananci ca sa slabesti - articole medicale

Cum sa mananci ca sa slabestiSlabitul este un proces de lunga durata si foarte minutios atunci cand se doreste ca rezultatele sa dureze.

O viata sanatoasa in general conteaza cel mai mult, iar aceasta are la baza alimentele potrivite. Iata ce trebuie sa contina acestea, potrivit calorii si este plin de proteine si grasimi mononesaturate, care previn fluctuatiile de zahar din sange, astfel incat sa nu apara periculoasele pofte alimentare;

- avocado: este o sursa perfecta de grasimi mononesaturate, care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate.

- uleiul de masline: este plin de antioxidanti care tin in frau procesele inflamatorii, previn distrugerea celulara si bolile cronice.

- condimentele ajuta si ele la arderea grasimii de pe abdomen, furnizand pretioasele grasimi mononesaturate.

Proteine

- ouale: 2 oua mari contin 12 grame de proteine, mai mult de un sfert din cantitatea zilnica necesara.

- iaurtul grecesc: iti ofera un plus de energie si 20 de grame de proteine pe portie. Il poti combina cu miere sau adauga pe post de maioneza in salata de ton.

- quinoa: aceste cereale crocante au in jur de 8 grame de proteine intr-o cana, fiind o sursa excelenta de mangeziu, un mineral care imbunatateste calitatea somnului. Poti adauga quinoa peste paste sau orez.

- carnea slaba de vita: proteinele naturale din aceasta ajuta la cresterea masei musculare, astfel incat corpul arde mai multe grasimi. Cercetatorii australieni spun ca femeile care consuma carne rosie de 3 ori pe saptamana reusesc sa scape de cu 25% mai multa grasime decat cele care nu au acest obicei.

- carnea de porc: oamenii care consuma carne slaba de porc la cina prezinta o senzatie de satietate mai prelungita decat cei care nu procedeaza la fel, spun cercetatorii de la Universitatea Purdue, din Indiana. O portie de 100 de grame de carne de porc slaba iti ofera 22 de grame de proteine, continand 122 de calorii.

Fibre

- mere: un mar mediu are 4 grame de fibre, cercetatorii de la Universitatea Penn State descoperind ca oamenii care consuma un mar inainte de masa mananca si mai putin, in medie ingurgitand cu 15% mai putine calorii. Merele sunt bune si pentru prevenirea numeroaselor boli.

- terci de ovaz: fie ca il alegi pe cel instant sau cel traditional, acesta iti mentine multe ore senzatia de satietate, oferindu-ti 8 grame de fibre pe portie.

- fasolea neagra: aceasta este bogata in fibre si ofera un complex de carbohidrati. Ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv si previne constipatia.

- lintea: previne cresterea colesterolului si apetitul necontrolat. Are si vitamina B, care reduce riscul de cancer la san.

Vitamina C

- clementine: cu 35 de calorii pe fruct, iti potoesc pofta de dulce si iti ofera vitamina C, care ajuta pielea si te fereste de raceli.

- grepfrut: in afara de faptul ca este scazut in calorii, cam 37 de calorii pe fruct, previne constipatia si balonarea, iar vitamina C anuleaza efectele negative ale radicalilor liberi.

Legume cu frunze verzi

- napii: un nap are un jur de 34 de calorii si este plin de antioxidanti. Femeile care consuma multi napi pierd cu 23% mai multe kilograme fata de cele care nu au acest aliment in dieta.

- spanacul: un bol cu spanac are in jur de 7 calorii, plus 200% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina K.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/retete-slabire/cum-sa-mananci-ca-sa-slabesti-1185655