Cum sa scapi de indigestia de Sarbatori - articole medicale

Cum sa scapi de indigestia de SarbatoriDe multe ori, bucuria adusa de festinul culinar specific sezonului rece este stirbita de excesele alimentare. Desi sunt neplacute, acestea nu sunt deloc surprinzatoare.

Pentru a veni in ajutorul pofticiosilor revista Felicia a apelat la Ada Cirap, specialist in nutritie, care ofera sfaturi pentru evitarea unei posibile indigestii.

Cozonacul cu lapte sau lapte batut, prajiturelele sau turtele cu nuci se vor manca dimineata sau pana cel mai tarziu la ora 14.00. Specialitatile de porc servite ca aperitiv necesita o atentie deosebita deoarece pe langa incarcatura data de afumatura, au un continut mare de sare.

Prin urmare, persoanele hipertensive si cardiace trebuie sa dea dovada de moderatie atunci cand vine vorba de aceste alimente. Sunt indicate portii mici doar la masa de pranz sau ca gustare intermediara intre pranz si cina.

Cina este putin mai complicata pentru ca nu exista mancare usoara de Craciun. Cea mai buna alegere ar fi piftia deorece totul este fiert si are multa zeama, ceea ce inseamna ca senzatia de satietate apare destul de repede.

O poti combina cu salata de sfecla rosie cu hrean si ar fi indicat sa renunti la paine. Daca totusi nu poti, ai grija ca painea pe care o alegi sa fie din faina integrala, de secara sau imbogatita cu tarate.

Pentru restul bunatatilor incearca sa alternezi pranzul sau cina de la o zi la alta. Nu le servi pe toate, in fiecare zi, si la pranz si la cina.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-17-2009/cum-sa-scapi-de-indigestia-de-sarbatori-978096