De ce e bine sa mananci banane - articole medicale

De ce e bine sa mananci bananeBananele sunt probabil unele dintre cele mai cautate fructe exotice, fiind excelente atat ca desert, cat si in curele de slabire.

Daca nu stiti care sunt beneficiile acestora, Regimes Maigrir va da cateva exemple in acest sens.

In primul rand iata compozitia unei banane de aproximativ 130 de grame:

Grasime: 0 grame
Colesterol: 0 g
Calorii: 110
Potasiu: 400 mg (10% din doza zilnica recomandata)
Fibre dietetice: 4 g (16% din doza zilnica recomandata)
Zahar: 14,8 g
Proteine: 1 g (2% din doza zilnica recomandata)
Vitamina C: 16% din doza zilnica recomandata,
Vitamina B6: 20% din doza zilnica recomandata.

De asemenea, cateva din beneficiile bananelor sunt urmatoarele:

1. Bananele sunt bune pentru inima si sistemul nervos

Bananele contin o doza mare de potasiu, un ingredient esential pentru a mentine o inima sanatoasa si un sistem nervos in forma buna. Potasiul este esential pentru o contractie musculara corespunzatoare si, prin urmare, joaca un rol important in influentarea activitatii musculare.

2. Bananele sunt bune pentru rinichi si sistemul osos

Potasiul din banane este, de asemenea, bun pentru rinichi si sistemul osos. O cantitate normala de potasiu suprima eliminarea calciului prin urina si minimizeaza riscul de pietre la rinichi. Potasiul minimizeaza pierderile de calciu din organism si, astfel, reduce riscul osteoporozei.

3. Bananele pot imbunatati starea de spirit

Bananele contin triptofan, care ajuta organismul sa produca serotonina, care are un efect calmant asupra creierului si actioneaza ca un sedativ usor. Organismul nu produce in mod natural triptofan, iar bananele sunt una dintre cele mai simple moduri de a-ti imbunatati starea de spirit.

4. Bananele sunt bune pentru sange

Bananele sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamina B6, care joaca un rol important in transformarea triptofanului pentru producerea serotoninei.

Vitamina B6 este, de asemenea, esentiala pentru producerea de anticorpi si pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Aceasta ajuta la transformarea carbohidratilor in glucoza si, astfel, de a mentine un mod corespunzator cantitatea de zahar din sange.

5. Bananele sunt o sursa buna de fibre

O banana contine 16% din doza zilnica de fibre recomandata pentru un adult normal. Studiile au aratat ca alimentele bogate in fibre sunt asociate cu un risc scazut de boli cardiovasculare si diabet de tip 2.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-24-2010/de-ce-e-bine-sa-mananci-banane-997727