De ce trebuie sa consumi apa inainte si dupa un masaj - articole medicale

De ce trebuie sa consumi apa inainte si dupa un masajO persoana adulta poate trai mai mult timp fara manacare, insa fara apa nu rezista mai mult de 10 zile. De hidratare avem nevoie in orice activitate, chiar si atunci cand participam la o sesiune de masaj. Afla in continuare de ce este atat de importanta apa inainte si dupa un masaj.

Cel mai bine este sa bei apa potabila cat mai multa si sa nu astepti sa simti senzatia de sete, te sfatuieste Ezine Articles. Daca vei ajunge sa iti fie sete, inseamna ca deja esti deshidratat. Un semn al deshidratarii severe este culoarea inchisa a urinei.

Apa potabila inainte si dupa un masaj este recomandata pentru ca face ca muschii sa fie mai usor de manipulat. In timpul unui masaj muschii vor fi simulati, sangele va circula rapid in intregul corp, acesta fiind momentul in care apa, sarea si alte minerale sunt eliberate. O eventuala acumulare in muschi dupa masaj poate duce la dureri musculare.

Multi oameni nu pot realiza ca un masaj poate insemna deshidratare. Manipularea muschilor deshidrateaza organismul si deplaseaza lichidele in spatiile interstitiale dintre muschi. Acest lucru este la fel ca atunci cand faci exercitii, pentru ca atunci pierzi apa si electroliti. Daca vei consuma multa apa, vei scade simtitor sansele de a avea dureri dupa masaj.

In urma unei sesiuni de masaj unele persoane se pot simti putin dezorientate, iar un pahar cu apa poate ajuta corpul si mintea sa revina in situatia prezenta. Astfel, apa dupa masaj te poate ajuta sa revi la realitate.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-26-2010/de-ce-trebuie-sa-consumi-apa-inainte-si-dupa-un-masaj-990429