Dieta saraca in carbohidrati creste colesterolul - articole medicale

Dieta saraca in carbohidrati creste colesterolulUn regim alimentar sarac in carbohidrati te ajuta sa slabesti, insa efectul secundar nu poate fi trecut cu vederea, nivelul colsterolului rau urcand.

In cadrul unui studiu realizat de Universitatea Colorado, s-a aratat ca voluntarii care au urmat o dieta saraca in carbohidrati, dar relativ bogata in grasimi, au pierdut acelasi numar de kilograme, in sase saptamani, ca si cei care urmasera un regim bogat in carbohidrati.

Insa nivelul colesterolului rau a crescut semnificativ in randul voluntarilor care urmasera dieta saraca in carbohidrati. In cealalta grupa, nivelul colesterolului rau a scazut, informeaza Reuters.

Nivelul mare de colesterol rau este un factor de risc important in bolile de inima, pentru ca poate cauza infundarea arterelor.

Dieta saraca in carbohidrati a devenit extrem de populara in ultimii ani, sustinatorii ei spunand ca aceasta reduce riscul de diabet si nivelul colesterolului. In realitate, insa, nu sunt foarte bine cunscute efectele acestui regim, se mentioneaza in American Journal of Clinical Nutrition.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-25-2010/dieta-saraca-in-carbohidrati-creste-colesterolul-998190