Diete ciudate ale sportivilor de succes (Galerie foto) - articole medicale

Diete ciudate ale sportivilor de succes (Galerie foto)Atunci cand au loc competitii sportive importante, cei mai buni atleti isi arata fortele, dar si corpul perfect modelat. Atunci toata lumea vede rodul muncii lor, intrebandu-se cum de reusesc sa fie tot timpul in forma.

S-ar putea ca unele obiceiuri alimentare ale acestor sportivi celebri sa te uimeasca, potrivit

Serena Williams

De cand locuieste cu Venus, si Serena mananca mai multe alimente crude, pentru a nu-si tenta sora sa guste alte alimente. Nu i-a fost foarte greu, insa, caci intotdeauna i-a placut sa manance sanatos.



Usain Bolt

Esti curios ce ii da energie celui mai rapid om in viata? Te va soca sa afli ca fast-food-ul. La jocurile din 2008, din Beijing, Bolt nu a fost impresionat de bucataria locala, asa ca a mancat "chicken nuggets" si igname. De fapt, dupa ce a batut recordul mondial la 100 de metri, tatal lui Bolt a dezvaluit presei ca fiul lui este un impatimit al ignamelor.



Nathan Brannen

Alergatorul canadian pe distante lungi urmeaza o dieta fara gluten, cina lui preferata fiind salata de spanac, capsuni, branza feta, ulei de masline si otet balsamic, alaturi de niste quinoa si carne, precum pui, vita sau somon.



Ana Ivanovic

Tot fara gluten se antreneaza si fosta campioana a French Open, Ana Ivanovic, care inainte manca doar alimente sarace in grasimi. Decizia de a urma acest regim alimentar a luat-o dupa exemplul tenismenului sarb Novak Djohovic, care a declarat in varful carierei sale ca astfel ii place sa manance.



Kerri Walsh

Mancarurile inghetate sunt blamate ca ar fi pline de sodiu si ca iti cresc riscul de a contracta E.coli sau salmonella daca nu sunt incalzite asa cum trebuie. Toata lumea ar fi tentata sa creada ca atletii le evita cu totul, dar nu este cazul lui Kerri, care este innebunita dupa fel de fel de amestecuri de legume, precum cele mexicane.



Jonathan Horton

Jonathan are niste probleme cu nivelul zaharului din sange, acesta scazand prea mult cateodata in timpul antrenamentelor. Solutia? Mierea. De fiecare data cand simte ca nu mai are energie, el mananca putina miere si se energizeaza pentru urmatoarea ora.



Louis Smith

Louis este un impatimit al alimentelor mai ciudate. Capitanul echipei britanice de gimnastica de la Jocurile din Beijing a mancat limba de capra in Ucraina, testicule de capra in Franta si ii place sa gateasca rata la cuptor cu sos de prune.



Ryan Lochte

Pentru a se pregati pentru jocurile olimpice de la Londra, Lochte s-a oprit din mancat McDonalds aproape in fiecare zi, asa cum facea inainte, caci asta il facea sa ii creasca nivelul de grasime din ficat si sa ridice riscul de diabet si boli cardiovasculare. A renuntat si la fel de fel de dulciuri si sucuri si a ales variante mai sanatoase.



Janet Evans

Cum reuseste castigatoarea a 4 medalii de aur la Olimpiade sa se mentina in forma? Cu Metamucil. Ea are istoric de boli de inima in familie, asa ca isi incepe dimineata sanatos, cu un supliment de fibre. Totusi, trebuie sa aiba grija sa nu intreaca limita in timp, caci Institutul National de Sanatate spune ca o supradoza poate cauza dureri abdominale, greata, diaree, dureri de cap si tuse.



Nathan Adrian

Expertii in nutritie spun ca este sanatos sa consumi 3-4 mese pe zi, dar inotatorul olimpic consuma chiar 6, plus gustari intre ele. Ce adora sa manance ca rasfat? Lapte cu ciocolata.



Michael Phelps

Inotatorul ce a batut recordul mondial are o dieta cu aproximativ 8.000 de calorii pe zi. Mancarea lui dintr-o zi poate arata astfel: 3 sendvisuri cu oua fierte, branza, salata verde, rosii, ceapa prajita, maioneza, o omleta, un bol de crupe, 3 felii de paine si clatite, toate acestea pana la pranz.




http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/dieta/diete-ciudate-ale-sportivilor-de-succes-galerie-foto-1179032