Donator de sperma, pericol pentru copiii sai - articole medicale

Donator de sperma, pericol pentru copiii saiUn donator de sperma din San Francisco a transmis copiilor sai o afectiune cardiaca genetica ce poate provoca oricand un stop cardiac.

Barbatul a donat sperma pentru 24 de copii, iar afectiunea genetica a fost mostenita de noua dintre ei. Unul a murit deja la varsta de 2 ani, iar alti doi adolescenti prezinta simptomele si ar putea sa moara, informeaza Associated Press.

Acesta este al doilea exemplu de boli genetice mostenite prin donarea de sperma si arata necesitatea unor analize foarte amanuntite in cazul donatorilor.

Banca de sperma implicata in acest caz a inclus in analizele obligatorii pe care trebuie sa le faca donatorii si o electrocardiograma, iar medicii recomanda ca masura sa fie urmata si de celelalte.

In afara de asta, barbatilor li s-ar putea cere si un raport complet privind bolile din familie. Multe banci realizeaza teste pentru boli genetice, unele chiar mai rare decat cardiomiopatia hipertrofica din acest caz.

Cardiomiopatia hipertrofica este intalnita la una din 500 de persoane, dar multe altele ar putea sa o aiba fara sa prezinte simptome. Afectiunea ingroasa inima, ceea ce face ca sangele sa fie pompat mai greu.

Simptomele includ batai de inima neregulate si probleme de respiratie, insa multe cazuri raman nediagnosticate pana la decesul brusc.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-21-2009/donator-de-sperma-pericol-pentru-copiii-sai-926465