Dusurile zilnice te pot acoperi cu bacterii - articole medicale

Dusurile zilnice te pot acoperi cu bacteriiDusul nu te curata chiar atat de bine precum crezi, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, care arata ca cele mai multe capete de dus sunt murdare si te pot acoperi la fiecare utilizare cu bacterii periculoase pentru organism.

Cercetatorii americani au analizat 50 de capete de dus, adunate la intamplare din noua orase diferite din Statele Unite, iar descoperirea lor este cat se poate de ingrijoratoare: 30% dintre ele purtau un grup periculos de bacterii, intitulat microbacterium avium, ce provoaca infectii ale plamanilor, atunci cand sunt inhalate sau inghitite, transmite Reuters.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Boulder, Colorado, au descoperit ca nivelul bacteriilor periculoase gasite in capetele de dus analizate era de 100 de ori mai mare decat cel inregistrat in mod curent in apa de uz casnic.

"Daca va bagati fata sub dus imediat ce ati dat drumul la apa, probabil ca primiti o doza extrem de mare de bacterii, ceea ce nu e foarte sanatos", a declarat unul dintre realizatorii studiului, cercetatorul Norman Pace.

Acesta a tinut insa sa precizeze ca bacteriile nu reprezinta o amenintare directa pentru cea mai mare parte a oamenilor sanatosi, insa cei cu sistemul imunitar slabit si copiii ar trebui sa se fereasca de acest fenomen, cea mai simpla metoda fiind folosirea unui cap de dus metalic, schimbat la intervale regulate de timp.

Capetele de dus din plastic favorizeaza dezvoltarea culturilor bacteriale ce pot afecta sanatatea umana, din cauza climatului ud, cald si intuncos pe care acestea il ofera bacteriilor.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-15-2009/dusurile-zilnice-te-pot-acoperi-cu-bacterii-886432