Efectele curative ale pietrelor pretioase - articole medicale

Efectele curative ale pietrelor pretioasePietrele pretioase pot fi folosite drept tratament pentru alungarea stresului si a afectiunilor sistemului circulator sau digestiv.

S-a constatat ca stralucirea pietrelor pretioase, coloritul, dar mai ales vibratiile lor alunga tensiunea, durerile si redau increderea in sine. Exista opt pietre pretioase care au acest efect si cateva semipretioase care pot fi si ele folosite in terapii, informeaza essortment.com.

Rubinului, perlelor, coralilor, smaraldului, pietrei lunii, diamantului, safirului ori cristalului de ochi de pisica li s-au atribuit in antichitate puteri magice.

Pe langa acestea, alte 75 de pietre semipretioase au efect curativ, iar specialistii cred ca ele pot schimba chiar temperamentul unei persoane, prin culoarea si vibratiile lor.

Efecte curative

Despre rubin s-a spus in antichitate ca ii apara pe credinciosi de diavol si ciuma. Specialistii in medicina alternativa cred ca el este eficient in tratarea afectiunilor cardiovasculare, mentale, dar si oftalmologice.

Piatra este mai intai pusa in apa rece, dupa care va fi asezata la soare pentru a capata culoarea intensa, cu efect curativ.

Coralii, proveniti din scheletul coloniilor din marile calde, maresc abilitatile intelectuale, creativitatea, concentrarea si comunicarea. In functie de culoarea lor, acestia actioneaza asupra inimii, sistemului circulator sau muscular.

Coralul rosu stimuleaza circulatia sangelui si este folosit in tratarea hemoragiilor sau chiar leucemiilor. Cel alb este recomandat mamicilor pentru alaptare, dar si barbatilor pentru imbunatatirea fertilitatii.

Coralul negru este eficient pentru indepartarea starilor de depresie, insomniilor sau cosmarurilor. Se spune ca el atrage energiile negative si instaleaza pacea sufleteasca.

Safirul, prin culoarea sa albastra transparenta, actioneaza asupra creativitatii, intuitiei si starii de meditatie, prin stimularea introspectiei.

Smaraldul simbolizeaza tineretea si renasterea. Culoarea sa verde transparenta si uneori opaca are efect calmant, indeparteaza migrenele, problemele ochilor si regeleaza tensiunea arteriala.

Pietrele pretioase galbene trateaza afectiunile rinichilor, iar cele portocalii sunt recomandate in tratarea virozelor sau artritelor. Indeparteaza eficient durerile si induc starea de liniste sufleteasca.

Pietrele pretioase folosite in terapiile alternative nu sunt eficiente daca sunt purtate ca bijuterii. Ele trebuie spalate sub jet de apa rece, lasate la soare timp de sapte zile, dupa care vor fi depozitate in cutii deschise.

Sunt eficiente pentru vibratiile lor si nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci doar le completeaza sau le asigura permanenta. Tocmai de aceea, terapia prin pietre pretioase va fi facuta sub supravegherea si la recomandarea persoanelor specializate.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/07-30-2009/efectele-curative-ale-pietrelor-pretioase-836884