Exercitiul fizic, mai bun ca pastilele in caz de anxietate - articole medicale

Exercitiul fizic, mai bun ca pastilele in caz de anxietateCercetatorii de la Universitatea Georgia au descoperit ca pacientii cu boli cronice isi pot reduce anxietatea provocata de afectiune cu exercitii fizice. S-a descoperit ca miscarea reduce anxietatea cu 20%, fiind mai sigura decat majoritatea medicamentelor cu nenumaratele lor efecte secundare.

Mare parte dintre medicamentele administrate in prezent pentru reducerea anxietatii au efect de sedativ si dau dependenta, conform EmaxHealth.

Pana acum, exercitiul fizic, ca si mijloc de tratare a anxietatii, nu a beneficiat de prea multa atentie, in ciuda costurilor mici. Testele au aratat ca pacientii care faceau miscare in mod regulat erau mai putin nervosi, indiferent de stadiul in care se afla boala.

Este mai cu seama eficienta in caz de artrita, scleroza multipla, boli de inima si chiar cancer. In cadrul testelor s-a aratat ca exercitiul fizic diminueaza anxietatea chiar si cu 90%.

Practic, plimbarile sau ridicarea greutatilor sunt cele mai bune "medicamente" ce pot fi prescrise in caz de anxietate, spun oamenii de stiinta. Cele mai bune raspunsuri le au pacientii care exerseaza o durata mai scurta de timp, dar mai intensa. Durata ideala de exercitiu fizic este de 30 de minute.

Testele s-au realizat pe 3.000 de pacienti cu o varietate de boli. Chiar si persoanele care nu erau nervoase s-au declarat mai calme la finele studiului de 12 satamani.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-23-2010/exercitiul-fizic-mai-bun-ca-pastilele-in-caz-de-anxietate-997532