Gravidele care beau lapte isi feresc copilul de scleroza multipla - articole medicale

Gravidele care beau lapte isi feresc copilul de scleroza multiplaFemeile care beau lapte zilnic in timpul sarcinii au un risc diminuat de a aduce pe lume un copil care sa sufere de scleroza multipla pe parcursul vietii.

Cei mai feriti sunt copiii nascuti din mame care consuma 3 - 4 pahare de lapte pe zi. La polul opus se afla copiii nascuti de mame care abia beau cateva pahare de lapte pe luna, relateaza The Telegraph.

Concluzia a reiesit dintr-un studiu pe 35.794 de asistente din SUA, ale caror mame au oferit cercetatorilor de la Universitatea Harvard informatii despre dieta din timpul sarcinii. Pe parcursul studiului, 199 dintre femei s-au imbolnavit de scleroza multipla. S-a observat ca mamele acestora fusesera si cele care consumasera cel mai putin lapte pe perioada sarcinii.

Cercetatorii de la Harvard au explicat ca riscul de a avea copii care sa sufere de scleroza multipla, boala a sistemului nervos, este micsorat la jumatate daca mama consuma lapte in timpul sarcinii.

Si nivelul de Vitamina D al mamei conteaza, cu cat acesta este mai ridicat, cu cat copilul este mai ferit de aceasta boala.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-10-2010/gravidele-care-beau-lapte-isi-feresc-copilul-de-scleroza-multipla-994132