Greseli cosmetice pe care nu le banuiesti - articole medicale

Greseli cosmetice pe care nu le banuiestiFrumusetea si ritualurile de ingrijire corporala conteaza foarte mult pentru o femeie, toata lumea dorind sa arate cat mai bine cu putinta.

Uneori, insa, din nestiinta, apar unele greseli care fac procedeele de ingrijire corporala sa nu functioneze asa cum ar trebui. Iata cateva dintre acestea, oferite de pielea sa fie mai sensibila, iar in cazul in care iti indepartezi parul facial este posibil sa apara iritatii puternice.

Aplici lotiune dupa o sedinta de bronzare

Daca ai mers la salon pentru o sedinta de bronzare prin pulverizare de substante speciale, nu este cazul sa te dai cu crema hidratanta de indata ce ajungi acasa, caci aceasta va crea o bariera intre autobronzant si piele, iar rezultatele nu vor mai fi la fel de bune. In jur de 6-8 ore dupa o asemenea procedura, este bine sa lasi epiderma libera de alte solutii.

Uiti de stratul protector de pe unghii

Este frustrant faptul ca iti vopsesti unghiile azi, iar maine deja observi ca au inceput sa ti se cojeasca. Ce sa faci pentru a nu-ti face manichiura in fiecare zi? Cumpara un lac special protector pe care sa-l dai peste vopsea. Pe acesta poti sa-l readaugi in fiecare zi sau la 2 zile, dupa cum iti permite timpul.

Nu te razi inainte de operatiile de indepartare a parului cu laserul

Procedurile laser de indepartare a parului au devenit normale pentru multe femei, dar ele cred ca este bine sa ajunga la salon cu parul crescut semnificativ. Asta nu este bine, dupa cum recomanda specialistii, caci nu este la fel ca in cazul epilarii cu ceara.

Avand parul cat mai scurt inainte de laser, vei simti mai putina durere si procedura va fi mai putin chinuitoare.

Te speli prea mult pe fata

Cele mai multe femei se spala pe fata de mai mult de doua ori pe zi, ceea ce nu este bine, caci poti sa iti iriti epiderma intr-un mod deloc necesar, uscand-o.

Porti sclipici la ochi

Fardul stralucitor poate sa iti scoata in evidenta ridurile, asa ca odata cu trecerea anilor este mai bine sa te rezumi la variantele mate. Opteaza pentru nuante deschise, care sa iti scoata privirea in evidenta, dar stai departe de sclipici.

Nu te feresti de chimicale

Sa pui chimicale pe piele este aproape la fel de rau ca si cand le-ai inghiti, asa ca incearca sa stai departe de ele. Verifica ambalajele si evita parabenii, ftalatii si alte lucruri sintetice.

Uiti sa iti cureti periile de machiaj

Periile de aplicat machiajul prea incarcate vor incarca la randul lor porii, asa ca este esential sa le cureti macar o data pe saptamana. Foloseste cateva picaturi de sampon si spala-le, dupa care sterge-le usor pe un prosop si lasa-le sa se usuce.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ingrijire-corp/greseli-cosmetice-pe-care-nu-le-banuiesti-1183413