Importanta potasiului in organism - articole medicale

Importanta potasiului in organismDaca nu cunosti importanta potasiului in organism, este timpul sa afli. Potasiul este important in relatia cu sodiul, facand organismul sa functioneze la un nivel normal.

Capacitatea muschilor de a se contracta este legata direct de nivelul potasiului din corp, potrivit Life 123. Daca nu ai suficient potasiu in organism, capacitatea muschilor de a se contracta este ingreunata.

Nervii tai se bazeaza pe capacitatea de a transmite si de a receptiona semnale pentru foarte multe functii. Daca nivelul potasiului din organism nu este corespunzator, terminatiile nervoase nu vor intelege semnalele in mod corespunzator, iar corpul tau nu va functiona bine.

Nivelul potasiului afecteaza, de asemenea, capacitatea organismului de a reglementa tensiunea arteriala si risti sa suferi de tensiune arteriala crescuta in cazul in care corpul tau este deficitar.

In cazul unei deficiente de potasiu te vei simti lipsit de energie.

Exista trei minerale care functioneaza ca electroliti in corpul tau. Potasiul, clorusa si sodiul sunt responsabili de buna functionare a organismului.

Cratofii dulci, bananele, dovleceii, caisele, stafidele, smochinele, carnea de vitel, soia, avocado, lintea, papaya si spanacul sunt alimente bogate in potasiu. Incearca pe cat de mult posibil sa nu gatesti alimentele bogate in potasiu, ci sa le consumi proaspete. Atunci cand le gatesti se pierde din cantitatea de potasiu.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-02-2009/importanta-potasiului-in-organism-939203