Inotul in locuri publice mareste riscul de gastroenterita - articole medicale

Inotul in locuri publice mareste riscul de gastroenteritaInotul in piscine publice sau in lac mareste riscul de gastroenterita, aceasta putandu-se manifesta la o saptamana, doua de la saltul in apa contaminata.

In cadrul unui studiu realizat in Australia, in care cercetatorii au monitorizat 2.800 de adulti si copii pe o perioada de 15 luni, s-a stabilit ca acest risc creste cu o patrime dupa o tura in bazin sau intr-un lac, relateaza Reuters.

In perioada monitorizarii, au existat 2.700 de cazuri de gastroenterita, jumatate dintre subiecti fiind afectati.

Gastroenterita reprezinta o inflamatie a tractului gastrointestinal, cauzata de o infectie virala, bacteriana sau cauzata de paraziti. Simptomele includ durere abdominala, varsaturi, diaree si febra.

Chiar si inotul in mare sau ocean poate fi periculos, se mentioneaza in American Journal of Epidemiology, ceea ce face ca nici inotul in apa dulce, nici in apa sarata sa nu fie sigure.

In Melbourne, Australia, persoanele care au o astfel de afectiune sunt sfatuite sa nu mearga sa inoate in locuri publice decat la cel putin o saptamana dupa ce simptomele au trecut.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-29-2010/inotul-in-locuri-publice-mareste-riscul-de-gastroenterita-991300