Inspira-te din bucataria lumii pentru un mic dejun copios - articole medicale

Inspira-te din bucataria lumii pentru un mic dejun copiosMicul dejun este cea mai importanta masa din zi. Specialistii recomanda sa nu sarim pentru micul dejun pentru a avea un oganism cat mai sanatos si pentru a ne imbunatati sistemul imunitar.

Uneori, din graba, uitam sa gustam ceva de dimineata. Altii sustin ca nu mai stiu ce sa manance la micul dejun, fiind in "pana de idei" noi si gustoase.

Peste tot in lume, micul dejun este asociat cu inceperea unei zile noi si multe natii si-au dezvoltat propriul rasfat culinar pentru aceasta masa.

Daca ai ramas in pana de idei in ceea ce priveste micul dejun, inspira-te din ceea ce aleg oamenii din alte tari, te indeamna Ezinearticles.

Americanii obisnuiesc ca la micul dejun sa consume oua, briose englezesti, paine prajita, cereale cu lapte, ceai, sunca sau carnati, fructe, suc de fructe si o cafea mica.

In America de Sud se alege un mic dejun usor, care contine paine dulce, croissante micute, cafea cu lapte si ceai.

Micul dejun in Canada consta in clatite cu sirop de artar canadian, sunca, oua, briose, paine prajita, cereale, ceai, cafea, lapte, fructe si suc de fructe.

In Marea Britanie, oamenii aleg pentru prima masa din zi dintre paine prajita, ceai, sunca, salam, rinichi la gratar, oua, rosii si ciuperci la gratar, fulgi de ovaz, peste afumat, crumpet - un fel de lipie care se serveste fierbinte cu unt deasupra-, paine neagra cu unt, miere, gem sau marmelada si o ceasca de cafea.

Rusii isi incep ziua cu o cana de ceai cald, paine neagra, salam, oua prajite, castraveti murati, sandvisuri facute cu sunca si cascaval, cereale si branza dulce.

In Australia, alimentele populare pentru micul dejun sunt ouale, painea prajita cu unt si gem, cerealele cu lapte, ceaiul, cafeaua si uneori spaghetele.

Chinezii au o masa foarte simpla, formata din orez cu putina carne si legume.

Micul dejun in Turcia contine ceai, cafea, paine, unt si miere, oua fierte, masline negre, castraveti, rosii si produse de patiserie umplute cu branza moale alba si patrunjel.

Israelienii consuma iaurt, hering, castraveti, rosii si fructe.

Francezii isi incep ziua consumand cafea cu lapte, ciocolata calda cu tarte, baghete de paine cu gem, paine neagra, omleta cu ciuperci si rosii.

Olandezii si-au facut un obicei din a-si incepe ziua cu oua fierte, sunca pe paine prajita si branza sau unt pe paine.

In Germania, micul dejun contine paine toast cu unt, miere, gem, sunca sau carnati, oua fierte moi si cafea.

Micul dejun in Elvetia: carne feliata, branza, iaurt, preparate din fructe, unt si croissante.

Grecii mananca foarte putin la micul dejun - paine, branza, fructe si cafea.

Italienii opteaza pentru o briosa de tip croissant, un cappucino sau o cafea.

In Belgia se consuma paine, ceai sau cafea, suc de fructe, cereale, oua fierte moi, croissante, sandvisuri, pasta de prajituri din migdale.

In India, micul dejun difera in functie de regiune. Cele mai populare mese de dimineata includ oua cu condimente, cartofi, ceapa, cafea, fructe, iaurt, clatite umplute cu carne sau legume, taitei de orez cu lapte de nuca de cocos.

Micul dejun este un "ritual" practicat in intreaga lume, iar produsele pe care aproape toti oamenii le aleg, indiferent de etnie si traditie, sunt ouale si cafeaua.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-14-2009/inspira-te-din-bucataria-lumii-pentru-un-mic-dejun-copios-817802