Institutul Parhon a ajutat la conceperea oualelor fara colesterol - articole medicale

Institutul Parhon a ajutat la conceperea oualelor fara colesterolInstitutul Parhon a analizat mai multe tipuri de hrana pentru pasari care sa duca la cresterea concentratiei de Omega3 in oua, a declarat, marti, medicul endocrinolog Constantin Dumitrache.

Ouale astfel produse au fost testate pe oameni si s-a observat ca ajuta la scaderea cantitativa a colesterolului din sange. In opinia specialistilor, pentru a avea efect, trebuie sa consumam 8 oua pe saptamana.

Constantin Dumitrache mai spune ca ouale cu concentratie de Omega 3 pot fi recunoscute usor in comert pentru ca ambalajele sunt inscriptionate, potrivit Realitatea FM.

Grasimile nesaturate Omega 3 sunt din ce in ce mai cunoscute pentru rolul lor eficient in prevenirea bolilor de inima. Sunt foarte importante in dezvoltarea creierului si recent s-a descoperit ca imbunatatesc functia cognitiva la persoanele in varsta.

In plus, ajuta la tratarea artritelor reumatice si a altor boli autoimune.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-04-2009/institutul-parhon-a-ajutat-la-conceperea-oualelor-fara-colesterol-842788