Laptele previne tensiunea arteriala - articole medicale

Laptele previne tensiunea arterialaLaptele previne tensiunea arteriala, el fiind singurul aliment complet, care contine toate cele trei categorii principale de substante nutritive - proteine, glucide si lipide, precum si vitaminele A, D, E, si cele din grupul B, cat si minerale, calciu, fosfor, zinc si fier.

"Un litru de lapte pe zi asigura aportul de calciu necesar cresterii si soliditatii sistemului osos. In plus, calciul din lapte este foarte bine absorbit de organism prin prezenta concomitenta a vitaminei D din grasimea lui; calciul din lapte se absoarbe mai bine decat din produsele farmacologice. Mai mult, laptele previne rahitismul si osteoporoza, datorita continului crescut de calciu", a declarat nutritionistul Mihaela Bilic pentru Gandul.

In plus, datorita continutului ridicat de calciu, laptele reuseste sa previna si sa trateze si hipertensiunea arteriala, deoarece in lapte exista un raport optim intre toate mineralele implicate in mentinerea tensiunii arteriale - calciu, potasiu, magneziu, sodiu, mai explica dr. Bilic.

Totodata, anumite produse lactate au un indice glicemic mic, putand fi consumate si de persoanele cu diabet zaharat, fiind indicate si in curele de slabire, deoarece calciul face ca o parte din grasime sa treaca neabsorbita.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/05-02-2009/laptele-previne-tensiunea-arteriala-738134