Mamicile la dieta risca sa aiba fiice cu probleme de alimentatie - articole medicale

Mamicile la dieta risca sa aiba fiice cu probleme de alimentatieFiicele ale caror mamici sunt la dieta prezinta un risc dublu de a avea probleme de alimentatie, arata un studiu recent.

In cadrul unui sondaj recent s-a aratat ca adolescentele se simt presate sa fie mai atente la propria alimentatie, din cauza mamelor lor. Imaginea de sine a fetelor are mult de suferit de pe urma convingerilor propriilor mame, de care sunt cel mai influentate, relateaza Daily Mail.

Sondajul, realizat in Marea Britanie, de o revista pentru adolscente, Sugar, pe tinere cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, a aratat ca 6% dintre respondente au probleme de alimentatie. In cazul in care mamele tin regim, acest procent creste la 1 din 10 adolescente.

Sondajul a mai scos la iveala ca, in ciuda varstei fragede, jumatate dintre fetele intervievate, 51%, au tinut macar o data dieta, la un moment dat.

In cazul tinerelor ale caror mame tin regim, procentul ajunge chiar la 59%. In cazul acestora, 8 din 10 fete isi fac probleme legate de greutate, iar una din 5 recunoaste ca nu o data a fost criticata de membrii familiei pentru ca este prea "grasa".

Dintre cele peste 500 de adolescente intervievate, 4 din 10 au recunoscut ca mama are cea mai mare influenta legat de modul in care ele se percep pe sine. Doua treimi au declarat ca si-au auzit mamele plangandu-se de felul in care arata, iar 56% au recunoscut ca mamele lor sunt la dieta.

Asta, in ciuda faptului 68% dintre fete isi descriu mamele ca fiind perfect normale din punct de vedere al greutatii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-29-2009/mamicile-la-dieta-risca-sa-aiba-fiice-cu-probleme-de-alimentatie-935422