Mare atentie la alimentele consumate de Sarbatori - articole medicale

Mare atentie la alimentele consumate de SarbatoriIn perioada Sarbatorilor, multe persoane consuma produse bogate in grasimi, sare, zahar, ori condimente, alimente care dauneaza grav sanatatii.

Asadar, specialistii recomanda ca produsele traditionale sa fie consumate moderat, pentru a evita crizele biliare, informeaza Libertatea.

Este important ca masa sa fie cat mai echilibrata, iar dupa consumul alimentelor grele, cum sunt produsele din carne de porc, sau sarmalutele, sa mancam fructe, sau sa bem un ceai din plante.

De asemenea, nu este indicat sa amestecati foarte multe alimente la o masa, de exemplu maioneza, friptura, sorici, salam, carnati, piftie, sarmale si dulciuri.

Pentru ca in acest caz, cei care sunt hipertensivi, cardiaci, ori au afectiuni renale, vor avea de suferit, mai ales daca produsele sunt bogate in sare.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-26-2009/mare-atentie-la-alimentele-consumate-de-sarbatori-983229