Medicament pentru diabet, posibil elixir al vietii - articole medicale

Medicament pentru diabet, posibil elixir al vietiiUn banal medicament pentru diabet, Metformin, mareste speranta de viata, incetinind procesul imbatranirii, spun cercetatorii, care au realizat recent o serie de teste.

Cercetarile au aratat ca acesta mentine agilitatea fizica si pe cea psihica chiar si la varste inaintate, relateaza Daily Mail. In plus, se pare ca Metformin ajuta si la mentinearea unei greutati optime, oprind kilogramele sa se aseze.

Potrivit lui Dominic Withers, de la Colegiul Universitar din Londra, testele au fost realizate pana acum pe rame, insecte si caini, care au fost trecute pe o dieta saraca din punct de vedere caloric. Aceasta le-a marit considerabil speranta de viata, rezultatele fiind spectaculoase mai cu seama in cazul femelelor.

Cum si acest medicament folosit in lume de 50 de ani tine sub control kilogramele, actionand asupra orgaismului ca si o dieta slaba caloric, respectiv controland nivelul zaharului din sange, rezultatele ar putea fi similare.

Speranta de viata s-ar putea mari astfel cu aproximativ 20%. In cateva cazuri, s-ar putea ajunge chiar la peste 50%, conform Science. Chiar si creierul sau sistemul imunitar ar avea de castigat, primul devenind mai agil, iar cel de-al doilea mai puternic.

Testele cu acest medicament vor incepe pe cobai, iar cele pe oameni, in special obezi, ar urma sa debuteze in cinci ani. Se estimeaza, totusi, ca nu va putea fi folosit la scara mare, ca si elixir al vietii, inainte de 15 ani.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-02-2009/medicament-pentru-diabet-posibil-elixir-al-vietii-905301