Medicamentele pentru inima, deloc eficiente - articole medicale

Medicamentele pentru inima, deloc eficienteMarea majoritate a celor care iau medicamente menite sa reduca presiunea arteriala si colesterolul, nu ies din zona de risc, tratamentul facandu-si efectul doar intr-un procent mic de cazuri.

Studiul care a atras atentia asupra lipsei de eficacitate a tratamentelor a fost realizat in 12 tari din Europa, respectiv pe 4.000 de subiecti cu varsta de pana la 80 de ani, conform The Telegraph.

Potrivit cercetatorilor, marea majoritate a celor monitorizati aveau un risc crescut de a face stop cardiac sau atac cerebral. Nu se stie insa care este motivul lipsei de eficacitate; ar putea fi vorba despre faptul ca pacientii "uita" sa-si ia pastilele sau ca acestea nu au efectul scontat.

Rezultatele studiului, prezentate in cadrul unui congres care a avut loc recent la Barcelona, arata ca doar una din patru persoane se bucura de un raspuns pozitiv in urma tratamentului pentru scaderea presiunii arteriale, in timp ce una din trei persoane reuseste sa-si tina colesterolul sub control.

In rest, nivelul presiunii arteriale, al lipidelor si al glucozei nu este cel asteptat. Expertii sunt de parere ca nivelurile optime sunt prea ambitioase si prea greu de atins in tratamentul realizat in afara spitalului.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-01-2009/medicamentele-pentru-inima-deloc-eficiente-871810