Microundele pot micsora tumorile, la pacientele cu cancer de san - articole medicale

Microundele pot micsora tumorile, la pacientele cu cancer de sanTratamentul cu microunde poate duce la micsorarea tumorilor, in cazul pacientelor cu cancer de san, arata un studiu al cercetatorilor americani.

Studiul arata ca terapia are efecte benefice in cazul femeilor cu cancer de san in stadii avansate. Mai precis, tratamentul cu microunde reduce necesitatea unei masectomii in aproape 90% din cazuri, relateaza EFitness.com.

Doctorul William Dooley, direcorul de oncologie chirurgicala de la centrul pentru stiinte ale sanatatii din Oklahoma, sustine ca pacientele au sanse mai mari sa supravietuiasca bolii fara sa fie supuse unei masectomii (eliminarea chirurgicala a tumorii, odata cu tesutul mamar).

Cercetatorii nu pot inca sa explice care sunt cauzele pentru care microundele au acest efect, insa se pare ca celulele canceroase sunt extrem de sensibile la caldura generata de microunde si cred ca terapia ar putea functiona si in cazul altor tipuri de cancer.

L.S.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-18-2010/microundele-pot-micsora-tumorile-la-pacientele-cu-cancer-de-san-988409