Munca in ture creste riscul de boli cardiace - articole medicale

Munca in ture creste riscul de boli cardiacePersoanele care lucreaza in ture sunt mai predispuse la stop cardiac sau accident vascular cerebral comparativ cu cele care au un program fix, este concluzia pe care mai multi cercetatori din Norvegia si Canada au tras-o in urma unui studiu efectuat pe 2 milioane de angajati.

Pana acum cercetatorii sustineau ca persoanele care muncesc in schimburi sufera de dureri abdominale, constipatie sau diaree.

Potrivit studiului, 6,598 de persoane au suferit atacuri de cord, iar 1,854 accidente vasculare cerebrale in perioada de monitorizare, cei mai multi din randul angajatilor care lucrau in schimburi decat cele care aveau un program fix, informeaza obezitate si creste nivelul colesterolului", a declarat unul dintre cercetatorii implicati in studiu.

Medicii au recomandat prudenta in acceptarea turelor de noapte si respectarea, atat cat este posibil, ritmului natural al organismului. Acesta isi regleaza toate functiile sale in timpul somnului si al meselor din timpul zilei.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/inima/munca-in-ture-creste-riscul-de-boli-cardiace-1180985