Muzica si arta pot ajuta in lupta cu depresia - articole medicale

Muzica si arta pot ajuta in lupta cu depresiaMuzica si arta pot alina unele suferinte serioase, si se pare ca beneficiile activitatilor culturale pot fi observate: persoanele care iubesc pictura, muzica, dansul sau teatrul au sanse mai mici sa sufere de depresie decat altele.

Un sondaj realizat pe un esantion de 50.000 de persoane dintr-o regiune a Norvegiei arata ca amatorii de activitati culturale au o sanatate psihica mai buna decat alte persoane, relateaza ScienceDaily.

Concluzia a fost trasa pe baza unor studii realizate de Universitatea de Stiinta si Tehnologie Norvegiana: chestionare, interviuri, examinari clinice si analize medicale.

"Exista o relatie pozitiva intre participarea la activitati culturale si propria imagine despre sanatate, si la femei si la barbati. Pentru barbati exista si o relatie pozitiva intre participare la activitati culturale si depresie, in sensul ca barbatii care participa la astfel de activitati sufera mai rar de depresie", spune profesorul Jostein Holmen.

Ceea ce a surprins cercetatorii insa a fost faptul ca beneficiile muzicii si ale artei se aplica indiferent de statutul social al participantilor la studiu: fie ei directori de banca sau soferi de TIR.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-16-2009/muzica-si-arta-pot-ajuta-in-lupta-cu-depresia-977031