O plimbare pe zi te fereste de raceala, dar si de cancer de prostata - articole medicale

O plimbare pe zi te fereste de raceala, dar si de cancer de prostataO simpla plimbare pe zi poate face diferenta, putand tine departe cancerul de prostata, in cazul barbatilor.

Un studiu recent publicat de jurnalul medical Urology a aratat ca barbatii care merg pe jos 3 pana la 6 ore pe saptamana isi reduc considerabil riscul de cancer la prostata, relateaza Daily Mail.

Tot ei sunt protejati in proportie de 86% de riscul de a dezvolta o tumoare agresiva. Conform unei cercetari anterioare, miscarea micsoreaza nivelul testosteronului si a altor hormoni aflati in stransa legatura cu tumorile ce apar in cazul cancerului de prostata.

Conform studiului realizat de American College of Sports Medicine, persoanele care fac exercitii fizice cel putin 45 de minute, 4 zile pe saptamana, se imbolnavesc mai putin iarna. Cei care nu fac parte din aceasta categorie isi iau de doua ori mai multe zile libere iarna, pe motiv de boala.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/12-02-2009/o-plimbare-pe-zi-te-fereste-de-raceala-dar-si-de-cancer-de-prostata-964626