Obiceiuri alimentare la romani: Sar micul dejun, adora ceapa si cartofii - articole medicale

Obiceiuri alimentare la romani: Sar micul dejun, adora ceapa si cartofiiAproape 40% dintre romani nu mananca dimineata, potrivit unui studiu legat de obiceiurile alimentare in Romania, comandat de Maggi.

Acesta a scos la iveala faptul ca legumele proaspete se regasesc in 69% din mancarurile pentru masa de pranz sau de seara, lucru care denota preocuparea romanilor pentru
o alimentatie corecta, potrivit EVZ.

"De obicei, romanii beau o cafea si pleaca la serviciu. Sunt multi care vin seara tarziu acasa si atunci mananca pana nu mai pot", explica nutritionistul Eduard Adamescu.

Acesta este motivul pentru care dimineata nu apare senzatia de foame. Nutritionistii recomanda o masa usoara in jur de ora sapte seara, pentru a avea pofta de mancare dimineata.

Pentru 36% dintre romani, ceapa uscata este principalul ingredient la pranz, dar si la cina. Ceapa e buna, atata timp cat nu este prajita. Cartofii si morcovii sunt urmatoarele doua alimente din topul preferintelor.

Chiar daca sunt preferate mancarurile pe baza de carne de porc, 22% dintre preparatele consumate la pranz si la cina sunt facute din carne de pui. Atentie insa la pielea de la pui, bogata in colesterol, si la organele de pasare, indeosebi ficatei, care au multe lipide.

Studiul s-a efectuat la nivel national la inceputul anului, pe un esantion de 806 persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-27-2009/obiceiuri-alimentare-la-romani-sar-micul-dejun-adora-ceapa-si-cartofii-932888