Obiceiuri indoielnice, ce iti saboteaza sanatatea - articole medicale

Obiceiuri indoielnice, ce iti saboteaza sanatateaUnele obiceiuri care privesc direct sanatatea sunt atat de bine intiparite in rutina, incat oamenii uita sa le mai acorde atentia cuvenita. Ti-ai pus vreodata intrebarea daca nu cumva felul in care procedezi si gesturile marunte ce tin de ingrijire nu sunt cumva gresite?

Pentru a fi sigur ca nu iti pui in pericol sanatatea din pura nestiinta sau neglijenta, iata ce este bine sa stii, conform imbatranire prematura a pielii de pe maini, caci ele raman neprotejate.

Amy Derick, cercetator la Northwestern University, spune ca nici macar unghiile nu trebuie sa fie uitate. Intr-adevar, ele sunt celule moarte, dar tesutul de sub ele este predispus la melanom.

Cand iti cureti blatul de bucatarie

Poate ca substanta cu care iti cureti geamurile le lasa pe acestea stralucitoare, dar nu are mare efect asupra germenilor de pe blatul de bucatarie, desi multa lume o foloseste pe post de dezinfectant.

Nu faci altceva decat sa oferi microbilor un loc propice, umed, pentru a se dezvolta. Cumpara un dezinfectant bun, aplica-l, lasa-l sa actioneze 30-90 de secunde, dupa care curata.

Cand faci dus

Este foarte posibil sa intreci masura in ceea ce priveste acest obicei. Stratul exterior al pielii este esential pentru mentinerea hidratarii, iar daca indepartezi uleiurile si lipidele de pe acesta, epiderma va deveni uscata si lipsita de viata.

Nu face dus de mai mult de doua ori pe zi si nu sta mai mult de 10 minute sub apa, care trebuie sa fie calduta, nu fierbinte.

Dupa aceea, nu iti freca tot corpul cu un prosop abraziv, ci doar tamponeaza usor pielea. Apoi aplica o crema fortifiata cu acizi grasi.

Cum cureti lentilele de contact

Cele mai multe persoane care poarta lentile de contact nu le ingrijesc cum trebuie, fapt ce poate duce la grave probleme oculare. In jur de 90% dintre oameni doar adauga cateva picaturi de solutie peste cea veche, crezand ca este suficient ca lentilele sa fie dezinfectate.

Din pacate nu este asa, caci solutia veche, ramasa, predispune la infectii. De fiecare data cand iei lentilele din suport, curata-l si pe acesta, usuca-l si pune lichid nou.

Cand incerci sa faci un copil

Poate ca va doriti foarte mult sa aveti un copil, iar atunci cand femeia este la ovulatie, partidele de sex nu se mai termina. Asta nu este nici pe departe solutia ideala, caci prea mult sex poate duce la uscaciune vaginala, iar lubrifiantele folosite apoi nu te ajuta deloc.

Multe dintre acestea au efect asemanator cu al spermicidelor, asa ca toate incercarile voastre vor fi in zadar, iar frustrarea maxima.

Cand te doare spatele

Atunci cand ai o durere severa de spate, vrei sa stai in pat, culcat cat mai mult timp, crezand ca astfel o sa treaca. Nu este nici pe departe asa, insa, caci acea pozitie prelungita nu va face decat sa intepeneasca muschii. Mai bine opteaza pentru activitati care ii lucreaza fara sa puna mare presiune asupra lor, cum ar fi inotul sau mersul pe jos.

Cand iti usuci mainile

Persoanele care spun ca uscatul mainilor cu un aparat de suflat aerul este mai sanatos decat stersul lor pe prosoape de hartie se afla intr-o mare eroare.

Studiile arata ca, in primul fel, bacteriile de pe suprafata pielii se multiplica cu 45% mai mult fata de al doilea. Atunci cand te stergi cu servetele de hartie, faptul ca iti atingi pielea de acestea curata mai multe bacterii si microbi.

Cand iti pui prezervativul

Oricat de banal ar suna, multi barbati fac o greseala de baza. Atunci cand isi pun prezervativul, fie uita sa lase putin spatiu in varf, pentru sperma, fie uita sa indeparteze aerul de acolo. Foloseste degetele pentru a strange varful prezervativului inainte de a-l rula. Astfel vei evita spargerea lui si o eventuala boala.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/obiceiuri-indoielnice-ce-iti-saboteaza-sanatatea-1185855