Optimismul protejeaza inima femeilor - articole medicale

Optimismul protejeaza inima femeilorIn cazul femeilor, lipsa de speranta, de orizonturi sau situatiile disperate nu aduc doar nefericirea, ci si un risc marit de stop cardiac sau atac cerebral.

Multe studii demonstrasera anterior ca deceptia poate avea ca urmare aceste "accidente" de sanatate, dar studiul coordonat de Susan Everson-Rose, de la Scoala Medicala din cadrul Universitatii Minnesota, a aratat, in premiera, ca si starile mai putin grave, cum ar fi situatiile disperate sau cele fara speranta pot avea aceeasi urmare.

In alta ordine de idei, optimismul protejeaza inima si arterele femeilor de boli, mai concluzioneaza studiul citat de Reuters.

In cadrul studiului au fost luate in vizor 559 de femei cu varsta medie de 50 de ani, care nu aveau probleme cu inima sau alte afectiuni, cum ar fi presiunea arteriala ridicata.

Dupa ce au fost supuse unui chestionar, pentru a se afla cate ceva despre telurile lor persoanle, despre ce asteapta de la viitor, ele au fost consultate, masurandu-li-se inclusiv grosimea arterelor.

S-a observat ca in cazul femeilor care nu asteptau mare lucru de la viitor, arterele erau ingrosate, aceasta caracteristica fiind un indicator al faptului ca pe viitor sunt foarte predispuse la arteroscleroza, ce precede, de obicei, stopul cardiac sau atacurile cerebrale.

Femeile care nu asteapta nimic bun de la viitor, care nu si-au stabilit teluri, ar trebui sa se gandeasca la faptul ca aceasta ar putea fi urmarea unor probleme de sanatate pe care le au si nu este doar o stare, eventual temporara, prin care trec, a mai explicat cercetatoarea.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/08-28-2009/optimismul-protejeaza-inima-femeilor-868161