Orbirea, prevenita prin curatarea sangelui - articole medicale

Orbirea, prevenita prin curatarea sangeluiUn tratament revolutionar este testat pe persoanele care sufera de degenerare maculara cauzata de varsta (AMD), si anume curatarea sangelui.

Un nou studiu a aratat ca odata curatat de colesterol, sangele poate face ca vederea sa devina mai buna. In prezent, testele sunt in toi, rezultatele obtinute pana acum fiind promitatoare, conform Daily Mail.

Degenerarea maculara cauzata de varsta afecteaza in general pesoanele trecute de 50 de ani si este principala cauza a orbirii, atat in cazul femeilor, cat si in al barbatilor. Multi nici nu ajung sa fie diagnosticati, boala evoluand foarte repede si ducand la pierderea permanenta a vederii.

Cauza principala a acestei boli este inca necunoscuta, desi se stie ca fumatul este un factor de risc. In ultima vreme, si nivelul mare al colesterolului a fost legat de aceasta boala, de unde si aceasta idee de purificare a sangelui.

Un fel de dializa

Tratamentul consta in filtrarea sangelui, fiind indepartat astfel colesterolul rau si o proteina care poate cauza formarea cheagurilor de sange, fiind similar dializei.

Pacientul este conectat la o pompa de sange cu un tub steril, sangele fiind trecut printr-un filtru din pompa si curatat. Sangele rezultat, purificat, este pompat inapoi in pacient. Intreaga procedura dureaza 2 -3 ore.

Aproximativ 3 litri de sange sunt curatati la o sedinta, fiind nevoie, in general, de 8 sesiuni.

In cadrul testelor realizate in Germania, 72 de pacienti care au trecut prin acest tratament au incetinit evolutia bolii cu 43%, in multe dintre cazuri vederea fiind imbunatatita considerabil.

Un alt test realizat de Universitatea Frankfurt a avut rezultate similare, cei 43 de pacienti urmand 10 sedinte, pe parcursul a 17 saptamani.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-24-2009/orbirea-prevenita-prin-curatarea-sangelui-958775