Piperul, intrebuintari curative - articole medicale

Piperul, intrebuintari curativeIti plac mancarurile picante? Atunci cu siguranta piperul nu-ti lipseste din nici o mancare. Excesul insa poate dauna grav starii tale de sanatate, dar un consum moderat te poate feri de afectiunile circulatorii.

Piperul are numeroase intrebuintari curative, care il recomanda pentru a fi consumat cu regularitate, in mancare. Stimuleaza digestia lenesa si actioneaza asupra musculaturii abdominale, informeaza howstuffworks.com.

Ajuta la absorbtia rapida a nutrientilor din alimentatie. Aciditatea stomacala sufera modificari odata cu varsta. Pentru stimularea ei, piperul este remediul natural perfect.

Influenteaza direct circulatia periferica, tocmai de aceea intra in componenta multor retete naturiste pentru tratarea afectiunilor circulatorii.

Vei observa cel mai bine efectul piperului din mancare iarna, pentru ca un alt efect al sau este cresterea temperaturii corporale si eliberarea cailor respiratorii.

Impreuna cu ghimbirul, este remediul perfect pentru indepartarea febrei asociata recelilor. Pentru persoanele care au mainile si picioarele reci in permanenta, indiferent de sezon, putin piper in mancare ii poate scapa de aceste neplaceri.

Actioneaza si asupra reglarii valorii colesterolului, iar multi nutritionisti il recomanda in diete, pentru ca stimuleaza digestia. Toate aceste efecte benefice ale piperului se inregistreaza in cazul consumului moderat.

Excesele au efect contrar si dauneaza grav sanatatii. Tocmai de aceea, este indicat sa consulti medicul tau daca vrei sa beneficiezi de efectele pozitive ale piperului.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-29-2009/piperul-intrebuintari-curative-901452