Poluarea, pericol de avort spontan - articole medicale

Poluarea, pericol de avort spontanFemeile insarcinate sau care intentioneaza sa devina mamici ar trebui sa evite sa iasa in trafic atunci cand poluarea este la un nivel ridicat, arata un studiu recent.

Testele de laborator au aratat ca gazele de esapament de la masinile diesel afecteaza embrionul, cauzand probleme de dezvoltare si dubland riscul ca femeia sa piarda sarcina, relateaza The Telegraph.

De aceea, dr Paulo Marcelo Perin, de la Universitatea Sao Paulo, in Brazilia, care a luat parte la studiu, avertizeaza femeile sa incerce sa nu ramana gravide daca stiu ca au fost expuse unui nivel mare de poluare.

Chiar si un nivel putin peste cel considerat "sigur" de Organizatia Mondiala a Sanatatii pune in pericol sarcina, a explicat el. In cadrul studiului au fost monitorizate 1.200 de femei.

In cazul femeilor care incearca sa aiba copii in urma fertilizarii in vitro, riscul de a pierde sarcina ajunge la 9%, risc pe care l-ar avea si daca ar fi cu un an mai varstnice.

Cercetarile anterioare au aratat ca tratamentele de fertilitate se bucura de mai mult succes vara, cand gradul poluarii este mai mic decat iarna, de exemplu.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-23-2009/poluarea-pericol-de-avort-spontan-929099