Predispus la guta? Mananca cirese! - articole medicale

Predispus la guta? Mananca cirese!Ciresele scad riscul de guta cu pana la 35%, iar cand sunt consumate in acelasi timp cu tratamentul standard pentru aceasta boala eficienta lor in a proteja ajunge pana la 75%, arata un studiu recent.

Aceste fructe au proprietati antiinflamatorii si reduc durerile asociate deseori cu guta, arata viata. Una dintre intrebari se referea la consumul zilnic al cireselor.

35% dintre participantii la studiu consumau cirese proaspete, 2% optau pentru extract de cirese, iar 5% consumau si fructe proaspete, si extract.

"Descoperirile noastre indica faptul ca ciresele sau extractul de cirese scad riscul aparitiei bolii. Riscul scade pe masura ce se creste cantitatea de cirese", a declarat profesorul Yuqing Zhang, din Cadrul Universitatii Boston, coordonatorul studiului. Potrivit acestuia, efectele se vad de la 3 portii de cirese consumate pe parcursul a doua zile, o portie avand o cescuta si jumatate (10 - 12 cirese).

Trebuie amintit faptul ca barbatii sunt mult mai predispusi sa faca guta, in comparatie cu femeile.

Ce sa faci ca sa previi guta

- Consuma foarte multe bauturi nonalcoolice, in special apa.
- Fa exercitii in mod regulat.
- Nu opta pentru diete scazute in carbohidrati.
- Evita alimentele bogate in purina, precum rinichi, creier, fasole uscata si mazare, hering, sardine, ciuperci si scrumbii.
- Anunta-ti medicul despre orice vitamine sau minerale luate.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/predispus-la-guta-mananca-cirese-1193197