Pregateste-te pentru detoxifierea de iarna - articole medicale

Pregateste-te pentru detoxifierea de iarnaIn fiecare an iti propui sa nu gusti din toate alimentele traditionale de sarbatori pentru a intra in noul an fara probleme stomacale si neplaceri cauzate de hrana grasa si tocaturi. Nu intotdeauna reusesti ce iti propui, iar organismul tau se resimte.

Pentru a nu avea probleme, fa-ti din timp un plan de detoxifiere de iarna, absolut necesar in aceasta perioada. Nutritionistii recomanda un plan de zece zile, in care vei consuma alimente usoare, multe lichide si fructe proaspete, informeaza easyhomeremedy.com.

In prima zi consuma la micul dejun un suc de fructe prospat. Merele, citricele si bananele sunt perfecte. La pranz poti consuma orez cu legume, putin piept de pui si suc de morcovi. Dupa doua ore de la servirea pranzului poti incerca rosiile sau morcovii proaspeti.

La cina poti servi salata de varza, broccoli la cuptor si rosii, impreuna cu fructele care ti-au ramas de la micul dejun.

In cea de-a doua zi a dietei tale pastreaza micul dejun consumat cu o zi in urma. La pranz poti incerca supa de legume, in care ai adaugat ceapa, usturoi si varza, cu un strop de sare si fara ulei. Cina va fi formata din orez fiert cu legume calite si suc de morcovi.

In timpul zilei, in toata aceasta perioada, nu uita de exercitiile fizice, absolut obligatorii. Mersul pe jos, cu bicicleta, fotbalul cu prietenii sau tenisul de camp sunt activitati perfecte pentru a avea energia necesara unui organism usor, sanatos si intarit.

In a treia zi, dupa obisnuitul mic dejun, incearca la pranz o ciorba de varza cu mult patrunjel, acrita cu lamaie si indulcita cu un ou batut. La cina poti servi doua rosii sau ardei in care ai adaugat branza dulce, cu putin ulei de masline si un strop de lamaie. Pe parcursul zilei, consuma fructe uscate si dulci, pentru ca organismul va avea nevoie de aceste alimente.

In cea de-a patra zi de dieta, intre micul dejun obisnuit si pranz, incearca un iaurt mic, de preferinta simplu, fara fructe. La pranz opteaza pentru salata orientala, cu multi cartofi si pastai, iar la cina incearca pestele slab, pe gratar sau fiert, impreuna cu o garnitura de broccoli.

Ultimele cinci zile de dieta

Te afli deja la jumatatea programului tau de detoxifiere care te va ajuta sa fii in forma pentru noul an. Nu uita ca dupa acest program sa nu faci excese. Organismul tau nu va fi pregatit sa consume alimente grase, sarate sau dulci, iar tu il vei ajuta sa nu cedeze tentatiei.

In cea de-a cincea zi, consuma la micul dejun un iaurt simplu si suc de fructe. La pranz vei consuma o salata de cartofi, varza, morcovi, patrunjel si oua fierte. Cina va fi mai consistenta decat de obicei.

Vei prepara o alta salata din rosii, oua fierte si castraveti, impreuna cu doua felii de paine. Sucul proaspat il vei consuma dupa doua ore de la terminarea cinei.

In cea de-a sasea zi te vei simti in forma, mai usor, digestia va fi complet reglata, deci iti poti continua dieta de detoxifiere mai optimist in sansele de a avea un organism sanatos in noul an. Pastreaza micul dejun consumat cu o zi in urma.

La pranz vei servi supa de legume cu o felie de paine, iar dupa doua ore poti consuma o banana de dimensiune medie sau doua mai mici. La cina incearca carnea de pui fiarta, cu un iaurt mic si cateva legume proaspete.

In urmatoarea zi, dupa micul dejun obsinuit, incearca la pranz cartofii copti, cu putin unt si sare, ca garnitura pentru pestele fiert. Pentru cina prepara pastai fierte cu putina sare, usturoi si un strop de ulei de masline.

In penultima zi de dieta, pastreaza micul dejun. La pranz consuma un iaurt simplu cu cereale sau fructe uscate. Vestea buna este ca, in acest moment organismul tau iti va cere singur mancarea usoara, care sa nu ii ingreuneze digestia. Deci pentru cina consuma exact ceea ce vrei, in cantitati mici insa.

Ai ajuns in ultima zi a dietei tale. Ai reusit sa mentii un regim util pentru stomacul tau, deci in ultima zi cedeaza tentatiilor. Sa nu crezi ca te vei intoarce la regimul de dinainte de dieta. Intregul organism s-a obisnuit cu dieta ta si vei vedea ca tentatiile tale vor fi ponderate si vei face alegeri sanatoase si usoare.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-21-2009/pregateste-te-pentru-detoxifierea-de-iarna-956588