Proteinele nu ingrasa si fac muschi - de unde le iei - articole medicale

Proteinele nu ingrasa si fac muschi - de unde le ieiDe la oua pana la soia, exista o gama destul de variata de alimente bogate in proteine, acestea fiind indicate in orice dieta care se vrea a fi sanatoasa.

Ele ajuta la buna functionare a muschilor, inclusiv a inimii, ajuta la buna secretie a hormonilor, la un sistem imunitar puternic si la o buna digestie, spre deosebire de carhohidrati si grasimi, care nu au aceleasi urmari asupra organismului, conform calorii ingerate. Asta inseamna cam 90 de grame la o dieta de 1.800 de calorii.

Nu consuma proteine in exces la o masa, ci imparte-le in portii mai mici, pe tot parcursul zilei. Iata ce alimente sunt bogate in acest compus:

Ouale

Pentru micul dejun ouale sunt ideale, dar chiar si pentru o cina nu foarte tarzie. Atat albusul, cat si galbenusul sunt pline de proteine, cam 6 grame la un ou.

Legume

Legumele precum fasolea sau lintea ofera proteine din belsug, carbohidrati si fibre, fiind o alegere foarte buna pentru un pranz dupa antrenament fizic. Aceasta combinatie ajuta la realimentarea organismului si inlocuirea energiei pierdute.

Friptura de vita si salata

Carnea rosie are mult fier, foarte important pentru muschi, dar si proteine, iar o asemenea friptura, asezonata cu o salata de legume, este cat se poate de sanatoasa. Daca nu iti place vita, o poti inlocui si cu piept de pui, o portie de 100 de grame avand in jur de 24 de grame de proteine.

Soia

Spre deosebire de majoritatea altor legume, soia contine aminoacizii de care corpul are atata nevoie. O poti consuma sub diverse forme pe toata durata zilei.

Paste

Combina paste cu carne de porc, dupa ce ai indepartat grasimea, si niste unt de migdale pentru o masa consistenta. Porcul are si tiamina, o vitamina B de care organismul are nevoie pentru a transforma carbohidratii in energie.

Pestele

Prepara extrem de simplu niste peste dupa ce ajungi acasa de la sala de fitness, o portie de 180 de grame de halibut avand peste 35 de grame de proteine si 800 mg de acizi grasi omega 3.

Tofu

Nu face greseala de a te antrena pe stomacul gol, ci da-i metabolismului tau si muschilor un imbold. Un shake de tofu cu diverse fructe iti va conferi 4 grame de proteine.

Quinoa

Mai bogata in proteine decat oricare alta grana, quinoa are o textura fabuloasa si o savoare deosebita. O poti folosi in locul orezului, alaturi de legume sau pe langa peste.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fibre/proteinele-nu-ingrasa-si-fac-muschi-de-unde-le-iei-1173201