Prunele uscate cresc imunitatea - articole medicale

Prunele uscate cresc imunitateaPrunele uscate sunt foarte bune in sezonul rece, deoarece cresc imunitatea organismului fiind bogate in vitamine si minerale.

O singura pruna contine aceeasi cantitate de vitamine si minerale ca un pumn de afine, fructe considerate pana acum ca fiind cele mai bogate in antioxidanti, informeaza Jurnalul National.

Prunele mai contin si fier, calciu, seleniu, vitamina A, B si C, toate acestea protejand celulele organismului de actiunea nociva a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, neurodegenerative, cancerului.

Aceste fructe cresc imunitatea si ar putea preveni aparitia a numeroase maladii, sunt de parere nutritionistii. Ele sunt recomandate in mod deosebit varstnicilor, fiindca organismul lor isi pierde capacitatea de a se proteja de radicalii liberi.

Medicul Luis Cisneros, din Texas, recomanda consumul a doua-trei prune pe zi pentru a creste imunitatea organismului. Nu le decojiti, fiindca in coaja este concentrata cea mai mare cantitate de antioxidanti.

Cum prunele crude se gasesc mai greu in acest sezon si sunt foarte scumpe, putem opta pentru cele uscate. Prin uscare, se pierd foarte putine vitamine si minerale, asa incat proprietatile antioxidante se pastreaza in aceeasi masura.

Prunele uscate se pot rehidrata punandu-le in apa. Ele au si alte beneficii: sunt laxative si diuretice, regleaza digestia prin continutul bogat in fibre. Nu sunt recomandate prunele uscate si afumate, pentru ca fumul generat de lemn contine substante cancerigene.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-17-2009/prunele-uscate-cresc-imunitatea-680687