Racoreste-te cu tonicul zilnic - articole medicale

Racoreste-te cu tonicul zilnicTonicul zilnic obtinut din plante ajuta la functionarea normala a organismului. Expertii in medicina naturista recomanda inlocuirea sucului sau cafelei zilnice cu un tonic racoritor, eficient in special in lunile de vara.

Exista afectiuni care sunt mai frecvente in randul femeilor sau barbatilor. Tocmai de aceea tonicul zilnic recomandat este diferit, informeaza herbalremediesinfo.com.

In timp ce barbatii au nevoie de tonic pentru revigorare si intretinere, femeilor insa le sunt recomandate ceaiuri care combat eficient anemiile, caderile de calciu si lipsa mineralelor din organism.

Tonicul de intretinere, care poate fi administrat atat femeilor cat si barbatilor, se obtine din combinarea zmeurei, cu urzica, lamaie, menta si ovaz. Se prepara ca o infuzie si se consuma zilnic, atunci cand organismul este slabit.

Retete de tonic recomandate femeilor

Pentru echilibrarea sistemului hormonal feminin, specialistii recomanda un tonic obtinut din arbore sacru, ghimbir, scortisoara, foi de dafin, lemn dulce si papadie. Se prepara ca o infuzie si poate fi consumat de trei sau patru ori pe zi.

Pentru tratarea anemiilor, sunt recomandate ceaiuri care vor fi consumate pe tot parcursul zilei, pana cand organismul va fi complet tonifiat.

Fierbe la foc mic, intr-un ibric cu apa, putin macris, urzica, patrunjel si menta. Ceaiul se consuma rece, pe tot parcursul zilei. Contine fier, care se asimileaza rapid, iar efectele vor aparea dupa prima saptamana de utilizare.

In cazul femeilor slabite, care au caderi de calciu frecvente, specialistii recomanda ceaiul obtinut din urzici, coada calului si ovaz. Se consuma pe tot parcursul zilei si se asimileaza rapid.

Lipsa mineralelor din organism poate conduce la aparitia unor afectiuni grave care necesita tratament medical imediat. Un tonic recomandat in aceste cazuri se obtine din lucerna verde, urzici, ovaz si patrunjel.

Toate retetele de tonic trebuie sa fie insotite de o alimentatie corespunzatoare si sedinte zilnice de miscare atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-15-2009/racoreste-te-cu-tonicul-zilnic-820209