Regimurile de tip Atkins, mai eficiente pentru tensiune decat pilulele de slabit - articole medicale

Regimurile de tip Atkins, mai eficiente pentru tensiune decat pilulele de slabitDietele de tip Atkins, sarace in carbohidrati, sunt mai eficiente in coborarea tensiunii decat pilulele de slabit, spun oamenii de stiinta.

Studiile arata ca persoanele care urmeaza controversatul regim de slabire Atkins au mai multe sanse sa isi tina tensiunea in frau, comparativ cu cei care iau pilule, cum ar fi Orlistat, un medicament care opreste organismul sa absoarba grasimi, relateaza The Telegraph. Presiunea arteriala mare este periculoasa deoarece mareste riscul de stop cardiac.

Majoritatea persoanelor cu exces de kilograme sunt sfatuite sa mai slabeasca, pentru ca tensiunea sa nu le faca probleme. Dintre cei care aleg sa recurga la pastile, doar 21% isi ating tinta. Dintre cei care aleg sa apeleze la regimul Atkins, 47% reusesc sa corecteze aceasta problema, arata un studiu realizat la Universitatea Duke din Carolina de Nord, SUA.

Dietele de tip Atkins au fost aspru criticate in trecut pentru ca incurajeaza oamenii sa renunte la fructe si legume si sa consume mari cantitati de grasimi. Iar unele studii au legat dietele sarace in carbohidrati de atacul de cord.

Insa Dr. William Yancy, autorul prezentului studiu, declara ca daca cei cu tensiunea marita au si o problema de greutate, in cazul lor este recomandata o astfel de dieta, fiind o optiune mai buna decat medicamentele de slabit.

De altfel, un regim alimentar este de preferat unui tratament, rezultatele fiind aceleasi, dar cu mai putine costuri si mai putine efecte secundare. In cazul pastilelor de slabit, printre efectele adverse se afla greata si diareea.

Studiul comparativ, publicat in Arhivele Medicinei Interne, a fost realizat pe 146 de pacienti.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-26-2010/regimurile-de-tip-atkins-mai-eficiente-pentru-tensiune-decat-pilulele-de-slabit-990465