Salatele cu ulei de porumb sunt mai sanatoase - articole medicale

Salatele cu ulei de porumb sunt mai sanatoaseSalatele sunt un element de baza a unei alimentatii sanatoase, care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic.

Totusi, in afara de legumele pe care le contine acest fel de mancare, salata necesita si ulei, un element care trebuie ales cu atentie, pentru a beneficia de un regim sanatos, informeaza Libertatea.

Folosirea anumitor sortimente de uleiuri ar putea provoca afectiuni garve de sanatate, in combinatie cu anumite alimente. Consumul alimentelor prajite in ulei de floarea soarelui poate provoca afectiuni cardiace, obezitate si chiar cancer.

"Din pacate, etichetele sticlelor de ulei de pe piata nu contin indicatii cu privire la modul optim de folosire a acestor produse si in acest caz consumatorii au nevoie de ajutor", a declarat Gheorghe Mencinicopschi, director al Institutului de Cercetari Alimentare.

Pentru a avea un meniu zilnic sanatos, trebuie sa urmati cateva sfaturi privitoare la modul de folosire al uleiurilor.

Uleiul de floarea soarelui este indicat numai pentru salate si sosuri reci. Acesta nu este indicat pentru prajeli, deoarece este un ulei dezechilibrat in raportul de acizi.

Uleiul de masline extravirgin este cel mai bun ulei, de pe piata. Acesta se poate folosi la orice tip de mancare, dar trebuie sa fiti atenti sa nu cumparati sortimentele rafinate sau facute din samburi de masline.

Uleiul de porumb este cel mai indicat pentru salate. Le da acestora un gust aparte si este foarte sanatos. Totusi, nu trebuie folosit la prajeli si fierturi.

Uleiul de soia este mai bun decat cel de floarea soarelui, fiind recomandat la salate. Uleiul de arahide nu este recomandat pentru salate, dar se poate folosi la prajeli si la copt.

Uleiurile de in si canepa au un continut echilibrat de acizi si se poate folosi la salate si alimente inabusite.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-08-2009/salatele-cu-ulei-de-porumb-sunt-mai-sanatoase-598081