Sase beneficii ale consumului fulgilor de ovaz - articole medicale

Sase beneficii ale consumului fulgilor de ovazSa mananci un castron de fulgi de ovaz in fiecare dimineata este modul ideal de a incepe ziua. Fulgii de ovaz sunt foarte buni pentru o gustare, deoarece contin fibre solubile si insolubile. Afla in continuare care sunt beneficiile consumului fulgilor de ovaz si cum poti face in asa fel incat acestia sa aiba un gust mai bun.

Fibrele insolubile din fulgii de ovaz lupta impotriva cancerului, adica dilueaza carcinogenii din intestine, precum acizii biliari, potrivit Learning Info.

Fibrele solubile pot reduce nivelul colesterolului LDL, fara sa diminueze nivelul colesterolului HDL. Colesterolul LDL a fost numit colesterolul rau, iar HDL cel bun.

Fibrele solubile incetinesc digestia amidonului. Acest lucru poate fi benefic pentru diabetici, deoarece atunci cand se incetineste digestia amidonului, se evita cresterea brusca a nivelului de zahar din sange, ce apare de obicei dupa masa.

Persoanele care consuma cat mai mult ovaz prezinta mai putine riscuri de a dezvolta boli de inima.

Substantele fotochimice din ovaz au, de asemenea, proprietati care lupta impotriva cancerului.

Ovazul este o sursa buna de elemente nutritive, precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan si magneziu. De asemenea, ovazul este o sursa buna de proteine.

Daca vrei ca fulgii de ovaz sa fie mai gustosi, amesteca fulgii de ovaz cu lapte, nu cu apa. In acest fel vei avea parte de mai mult calciu si proteine. De asemenea, daca vei pune fructe in fulgii de ovaz, gustul lor de va atrage mai mult.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-23-2009/sase-beneficii-ale-consumului-fulgilor-de-ovaz-895141