Scapa de burtica de dupa nastere dormind! - articole medicale

Scapa de burtica de dupa nastere dormind!Daca ai nascut si inca nu incapi in blugii tai de dinainte de sarcina, de vina ar putea fi faptul ca nu te odihnesti suficient.

Un somn odihnitor noaptea este la fel de important ca si dieta sau miscarea, cand vine vorba de a da jos cele cateva kilograme castigate in timpul sarcinii, conform Yahoo! Health, care citeaza HealthDay.

Un studiu realizat pe mai multe proaspete mamici a concluzionat ca cele care dormeau 5 sau chiar mai putine ore pe noapte, la 6 luni de cand adusesera pe lume un copil, intampinau reale greutati in a scapa de kilogramele in plus, fiindu-le de trei ori mai greu sa scape de ele in comparatie cu femeile care se odihneau timp de 7 sau mai multe ore.

Potrivit Ericai P. Gunderson, cercetator si epidemiologist la Kaiser Permanente, in Oakland, California, durata mica a somnului reprezinta un factor de risc independent in retinerea kilogramelor.

Iar cu asta nu e de glumit din moment ce un studiu realizat in Finlanda arata ca peste 20% dintre femei retin cel putin 5 kilograme chiar si la un an si jumatate de cand au nascut.

Lipsa de somn poate avea drept urmare schimbari la nivelul hormonilor care au grija de reglarea apetitului, a explicat Dr. Sirimon Reutrakul, de la University of Chicago Medical Center.

Lipsa de somn, urmare a obezitatii?

Pe de alta parte, este indeajuns de greu pentru o proaspata mamica sa aiba grija de nou-nascut, sa mai aiba, poate, si alti copii in ingrijire, sa lupte cu depresia postnatala, bolile celor mici, sa mai si munceasca etc. Nu prea e loc de mult somn in acest program. E momentul pentru ajutorul sotului sau al uneia dintre soacre.

Retentia de kilograme dupa nastere nu are insa legatura cu alaptatul, asa cum cred multe dintre femei.

Din pacate, toate aceste studii au ridicat o noua intrebare: Este posibil ca lipsa de somn sa fie o urmare a obezitatii? Acest lucru ramane insa obiectul viitoarelor studii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/07-30-2009/scapa-de-burtica-de-dupa-nastere-dormind-836991