Secrete care iti vor face inima mai sanatoasa - articole medicale

Secrete care iti vor face inima mai sanatoasaBolile de inima fac numeroase victime in intreaga lume. Barbatii sunt cei care au probleme mai mari cu acest organ, ei nefiind constienti intotdeauna de riscurile bolilor care afecteaza inima.

In primul rand, testele care pot identifica problemele cardiovasculare sunt un element foarte important in preventia acestor afectiuni. Conform colesterol si tensiunea arteriala sunt esentiale.

Acestea trebuie facute intre 20-30 de ani, in mod regulat, afirma doctorul specialist John Elefteriades, directorul unui institut de specialitate de la Yale.

In cazul in care cineva are antecendente in familie in privinta bolilor cardiovasculare, trebuie sa acorde o atentie mai mare acestor controale medicale.

Masoara-ti des tensiune arteriala

Cei care au o tensiune arteriala ridicata, trebuie sa fie foarte atenti in privinta alimentatiei si sa monitorizeze des valorile tensiunii arteriale.

A reduce cantitatea de sare din mancare nu este de ajuns, caci ultimele descoperiri arata ca riscul bolilor de inima este la fel de mare. Exercitiile fizice pot scadea nivelul tensiunii arteriale, acestea ducand la marirea si contractarea vaselor de sange.

Coboara nivelul colesterolului

Colesterolul este si el foarte important in cadrul afectiunilor sistemului cardiovascular. Alimentatia poate tine sub control valorile colesterolului si chiar le poate cobori.

Carnea de vita fara grasime ii poate ajuta pe cei care au probleme, la fel cum o fac si migdalele. Sucul de rosii completeaza lista celor care vor sa scape de colesterol si sa aiba o inima mai sanatoasa.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/secrete-care-iti-vor-face-inima-mai-sanatoasa-1181432