Septuagenarii grasuti traiesc mai mult - articole medicale

Septuagenarii grasuti traiesc mai multContrar a ceea ce se credea pana acum, cateva kilograme in plus, mai ales dupa varsta de 70 de ani, sunt benefice sanatatii, arata un studiu realizat recent in Australia.

Pana acum s-a incercat impamantenirea ideii conform careia kilogramele in plus ucid, insa studiul care a presupus monitorizarea, timp de 10 ani, a unui grup de 9.200 de persoane cu varste cuprinse intre 70 si 75 de ani, a aratat ca, in realitate, cei supraponderali au un risc mult mai mic de mortalitate in urmatorii 10 ani.

Australia este a treia tara din lume dupa numarul obezilor, dupa SUA si Marea Britanie, relateaza HealthDay.

Cercetatorii de la University of Western Australia au aratat ca riscul de mortalitate al persoanelor supraponderale, nu obeze, este cu 13% mai mic decat al celor normale din punct de vedere al greutatii. A fi obez nu reprezinta niciun avantaj pentru sanatate, a reiesit din studiu.

Aceeasi cercetare a aratat ca sedentarismul dubleaza riscul de mortalitate la femei, fiind mai putin periculos in cazul barbatilor. In cazul lor, riscul de mortalitate creste cu un sfert.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-28-2010/septuagenarii-grasuti-traiesc-mai-mult-991055