Spirulina, sanatate din alge - articole medicale

Spirulina, sanatate din algeSpirulina pe care o folosesti adesea ca supliment alimentar este o alga albastra-verzuie, originara din apele dulci ale Mexicului si Africii. Numeroase studii stiintifice au aratat efectele sale curative, iar in prezent spirulina se considera un adevarat panaceu.

Fitonutrientii continuti imbunatatesc sistemul imunitar, iar specialstii o recomanda pentru tratarea artritelor, bolilor cardiovasculare sau ale sistemului digestiv, informeaza herbwisdom.com.

Este bogata in proteine digerabile (in proportie de 60%), beta-caroten, vitamina B, E, fier si acizi esentiali. Este un puternic antoxidant si tocmai de aceea poate fi folosita si in tratarea cancerului.

Suplimentul este ideal pentru proprietatile sale anti-imbatranire, se digera usor, iar beta-carotenul actioneaza asupra sanatatii ochilor, imbunatatind vederea. Este de zece ori mai eficienta decat morcovii prin vitaminele continute, iar o pastila de spirulina pe zi este echivalentul a patru pana la noua fructe si legume.

Nu contine grasimi si normalizeaza valoarea colesterolului. Este ideala pentru mamici pentru ca imbunatateste lactatia. Fierul continut recomanda micile capsule in tratarea anemiilor, iar complexul de vitamine B continut este ideal pentru echilibrarea alimentatiei vegetarienilor.

Este tonicul general perfect si se administreaza intre mese, pentru a imbunatati digestia. In sezonul rece, spirulina te fereste de viroze si gripa, pentru ca iintareste sistemul imunitar si iti ofera energia de care ai nevoie zilnic.

Stimuleaza formarea de celule sanatoase si tocmai de aceea poate fi administrata si copiilor si batranilor. Balonarile si scaunul neregulat nu iti vor mai da batai de cap dupa un tratament naturist corespunzator cu aceasta alga.

Protejeaza flora intestinala si favorizeaza digestia usoara, protejand impotriva infectiilor care pot aparea pe fondul stresului si alimentatiei necorespunzatoare.

Este ideala pentru curele de slabire. Se administreaza inainte de masa, iar tendinta de a consuma continuu cate ceva va disparea. Specialistii insa avertizeaza asupra tendintei de a urma un tratament pe baza de spirulina fara sfatul medicului.

Diversificarea alimentatiei este foarte importanta, tocmai de aceea, medicul iti va recomanda atat doza necesara organismului cat cat si alimentele benefice acestei diete.

Mai multe detalii legate de beneficiile spirulinei gasiti pe blogul jenreviews.com/spirulina (blog in engleza)


http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-09-2009/spirulina-sanatate-din-alge-945529